Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Snygga sminktrenden – där du använder lim

27 mar, 2023 
makeup trend smink med lim snygg sminkning
Skapa en festlig sminkning med hjälp av #hotgluemakeup – den senaste sminktrenden att bli viral på sociala medier. Och ja! Looken är exakt så läcker som den låter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna GuidettiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna Guidetti

TikTok lär oss kontant om beauty och bland genialiska hacks som till exempel hur vi lockar håret utan värme och hur vi ska tänka kring hair botox, finns också en hel del udda knep. Den senaste att bli viral handlar till exempel om att addera makeup – med hjälp av en limpistol.

Här är allt du behöver veta om sminktrenden. Och vi lovar! Resultatet är riktigt imponerande.

Makeuptrenden från TikTok – Hot glue makeup

Är du trött på att använda samma makeup om och om igen eller vill du testa något nytt som höjer festkänslan rejält och trollar fram en riktig partylook? Då ska du definitivt spana in #hotgluemakeup. Precis som namnet tyder skapar du looken med hjälp av en limpistol. Men du kan vara lugn – du ska såklart inte applicera varmt lim på ansiktet.

Annons
@cutcreaser

beskar eyeliner for the mandalorian stans ✨ // followed @pinkmonadeee ‘s 3d chrome makeup tut! #themandalorian #fyp #makeup #starwars #pedropascal #eyeliner #chromemakeup #fypシ #xycba

♬ Hey Sexy Lady [Feat. Brian & Tony Gold] - Shaggy

"Hot glue makeup" handlar om att skapa en tredimensionell eyeliner i valfri form och sedan fästa denna i ansiktet med hjälp av ögonfranslim. Tips! Genom att måla limmet i chrome prickar du dessutom in två trender i en.

Men det är inte första gången vi ser sminktrenden! Du minns kanske när det var trendigt att addera små droppar (som skulle likna tårar) vid ögonen? Även då användes samma teknik!

makeup trend smink med lim

Sminka med lim – så gör du steg för steg

@cutcreaser

yall kept saying renaissance tour inspo on the last look so i had to go and do it again 🪲🌟 #makeup #fypシ #chromemakeup #xybca #eyeliner #fyp

♬ ALIEN SUPERSTAR - Beyoncé

Att lyckas med makeupen kan kräva viss övning. Och kom ihåg att trenden ska såklart testas med försiktighet!

  • Måla ett önskat mönster mer limpistolen. Tänk på att måla på en yta där limmet inte fastnar (till exempel bakplåtspapper) och försök att måla tunna streck.
  • Låt svalna – ordentligt!
  • Måla limmet med önskad ögonskugga eller chromepulver.
  • Fäst med hjälp av ögonfranslim.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Bäst i test: Årets bästa CC-creams för naturlig täckningBrand logo
Bäst i test: Årets bästa CC-creams för naturlig täckning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons