ANNONSSAMARBETE MED EMMA S

Skydda ditt ansikte i solen med återfuktande solskydd

22 maj, 2023 
Solkysst hud, fräknar och gärna en hud som strålar – nu är det dags att tänka på att skydda ansiktet mot vårens varma sol.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Äntligen har våren kommit och solens varma strålar värmer. Helst vänder vi upp ansiktet mot solen varhelst vi står och väntar eller där vi sitter lutade mot en solvarm husvägg.

Att solen är underbar och laddar oss med nödvändig vitamin D det vet vi och att det för med sig en solkysst look är vi nog många som längtat efter såhär efter en kall och lång vinter. Men de första solstrålarna kan vara förrädiska mot ett blekt ansikte och ibland kan det vara lätt att glömma bort att det är viktigt att smörja in ansiktet med ett solskydd året om. Men extra viktigt är det såklart om våren och sommaren när solen tittar fram titt som tätt och är som starkast. Att kombinera med en solhatt eller keps och solglasögon är också bra.

Kvinna njuter i solen

Det är viktigt att vara noga med områden som är extra utsatta som ögonlock, näsa, kindben, läppar och dekolletage. Kanske lockas du också att köra samma solkräm över både kropp och ansikte, men faktum är att det yttre hudlagret i ansiktet är tunnare än på din kropp och hudtypen en annan. Om du dessutom har känslig eller mycket fet hud är det desto viktigare att satsa på en produkt som är särskilt framtagen för ansiktet.

Hudvård och solskydd i ett

Emma S solskydd
[email protected]

Efter rengöring, serum och dagkräm är det dags att applicera solskydd. Använd en riklig mängd. Sedan kan det vara bra att återapplicera flera gånger om dagen, särskilt om du svettas mycket eller badar och torkar dig med handduk.

Solskydd Emma S
www.ellensimone.comEllen Simone 2022

Men tänk också på att även om du har solskydd, är det bra att ta paus från solen när den står som högst mellan 11 och 15 och dra sig tillbaka in i skuggan då och då.

Om du använder SPF 30 skyddar det dig mot 97% av UVB-strålar och använder du SPF50 skyddar det dig mot 98% av UVB-strålar. Så välj hellre en hög SPF än en låg!

Hydrating Sun Protection SPF 30 Face och Hydrating Sun Protection SPF 50 Face

Emma S
Lennart Durehed

Nu kommer hudvårdsmärket Emma S med två nya produkter för ansiktet – Hydrating Sun Protection SPF 30 Face och Hydrating Sun Protection SPF 50 Face.

Ett återfuktande, vattenresistent solskydd för ansiktet som ger din hud ett högt och bredspektrigt skydd (SPF 30/50) mot både UVA- och UVB-strålar. Solskyddet är lätt att applicera och ger en skön känsla på huden, vilket gör att du enkelt kan lägga en makeup över. Dessutom kan solskydden ersätta din vanliga dagkräm vilket är skönt och spar tid under morgonen.

Produkterna innehåller Hyaluronsyra, Squalan och Vitamin E, vilka återfuktar och skyddar huden mot fria radikaler. Njut av en mjuk doft av kokos, lätta vita blommor och len mysk.

Shoppa solskydd från Emma S

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥