Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Så tämjer du friss för alltid – stjärnfrisörens enkla knep

17 aug, 2023 
Ett friss-fritt hår, oavsett hårtyp? Lär av stjärnfrisören Cim Mahony för beautyhacks som ger ostyriga och torra längder en match.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om #10 – Brun utan solBrand logo
Allt du vill veta om #10 – Brun utan sol

Oavsett hårtyp – friss och småhår ställer ofta till det och ger håret en ostyrig look. Ibland är det bara så enkelt som att håret måste klippas, men det finns också enkla och universella beautyhacks som ser till att tämja friss.

Hårtrender för SS 24 enligt stjärnfrisören

Stjärnfrisören, hårstylisten och Dysons stylingambassadör, Cim Mahony stod bakom hårlookens på flera av de mest omtalade modevisningarna under Köpenhamns modevecka när trenderna för SS 24 presenterades.

Helena Christensen Cim Mahoney
Stjärnstylisten Cim Mahony och supermodellen Helena Christensen, backstage på Stine Goya SS 24.

Anlitad av de största titlarna globalt, celebriteter, internationella modevisningar och uppdragsgivare är Cim Mahony är expert på att hitta vägar för alla hårtyper att få en lätt, ledig och sofistikerad perfektion. Hans signum är hår som andas ledig elegans och frisk struktur.

Annons

ELLE:s beautyredaktör Carin Hellman fick en pratstund med Cim under Köpenhamns modevecka om hur de glansiga lookerna skapades och de allra bästa hårtrixen:

Hur tämjer man friss oavsett hårtyp?

– Ett friskt hälsosamt hår är nyckeln till allt hår som mår bra. Att börja med att ta hand om det mest glansgivande vi har, nämligen vår egen hårolja vi producerar.

Stine goya ss 24
Backstage Stine Goya SS 24, hår av Cim Mahoney.

– Ett av de bästa tipsen och något jag ofta använder mig av backstage är att borsta igenom håret med en borste med naturborst, exempelvis Mason Pearson, i två till tio minuter och verkligen borsta det från rot till topp för att få med sig de naturliga oljorna hårbotten producerar. Borstar men tillräckligt länge blir håret luftigt och otroligt glansigt!

Annons

– I vissa fall använder jag inte ens någon stylingprodukt om håren backstage borstats igenom ordentligt innan visningen – glansen från den egna håroljan är otrolig och de skyddar även och ger struktur för att sedan kunna använda värmeverktyg.

Stine Goya ss 24
Backstage Stine Goya SS 24.

Vilka stylingverktyg är A och O för ett frissfritt hår?

– För SS24-visningarna förberedde vi håren med både Dyson Supersonic hårfön och deras Airwrap multi-styler . De ger båda bred variation av tillbehör, inklusive tillbehör för alla hårtyper.

Till exempel använde teamet den bredtandade kammen för att försiktigt sträcka ut lockigt hår innan den färdiga texturen applicerades när looksen för Saks Potts SS 24 gjordes. Efter att håret förberetts enligt struktur och hårtyp användes Airwrap multi-styler för att skapa en somrig, strandinspirerad look.

Annons
Saks Potts ss 24
Backstage Saks Potts SS 24.

– För Gannis visning gjorde vi många bob-frisyrer och skapade grafiska former med hjälp av Dyson Supersonic hårfön. För lockigt och texturerat hår sträckte vi formen, innan vi bytte till diffusertillbehöret och hårspray för att skapa en fixeringsteknik. Den skonsamma luften från diffusern ger nästan tid att arbeta med håret som "lera" för en mycket dramatisk och grafisk look.

Ganni ss 24
Backstage Ganni SS 24.

– För att avsluta looken förseglade vi formen med en våt hårspray och direkt luftflöde – vi började med varmluft och avslutande med en skvätt kall luft för att säkerställa att stilen håller sig på plats.

Annons

Varför ska man föna håret med kalluft?

– Att avsluta varje föning med kalluft är överlag det ultimata sättet att få håret friss-fritt. Värme från fön ger småhår och gör dem flygiga, medan kalluft sluter och tämjer och slätar ut stråt och får det att "fixera sig" slätt. Och håret håller sig friss-fritt längre.

Cim Mahony Helena C
Cim Mahony och Helena Christensen, backstage hos Stine Goya SS 24.

Vilka hårtrender ser du för SS 24?

– Generellt är hårtrenderna otroligt naturliga och "effortless". Ibland till att kännas som att de inte är fixade – men ändå är det hantverket som är just det! Det fixade, ofixade.

Annons
Hästsvans
Backstage Stine Goya SS 24.

– Att det är så välgjort och snyggt, att det ser så enkelt och välskött ut, att det är perfekt – utan att se fixat perfekt ut, avslutar Cim Mahony.

Lockigt hår
Backstage Stine Goya SS 24

Foto; Dyson/ CPHFW.

Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons