Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du sensommarbrännan att hålla – utan att sola

Så får du sensommarbrännan att hålla – utan att sola

Vill du undvika skadlig UV-strålning, men ändå fortsätta vara härligt sommarbrun? ELLEs beautyredaktör Carin Hellman tipsar om de bästa sätten att hålla sig solkysst långt in på hösten – utan att skada huden.
15 augusti, 2019

Sol och semester är för de flesta över för den här gången, men och såklart vill vi alla fortsätta ha kvar den där avslappnade, solkyssta känslan.

Idag finns en rad fantastiska alternativ att bibehålla sommarens gyllenbruna stänk, lyster och glow. En trestegs-raket där man utgår från prepp, peeling och underhåll.

1. Preppa

Betakaroten och lycopene (vitaminer som återfinns naturlig  till exempel morötter och tomater) sägs bidra till att, förenklat, stärka pigmenteringen i huden.

Ett kosttillskott med någon av dessa vitaminer kan stärka hudens produktion av melanin och även göra den mindre solkänslig.

Viktigt att komma ihåg dock är att det ersätter på inget sätt solskydd och det ger inte heller någon brun-utan-sol -effekt.


Imedeen Tan optimizer

Imedeen Tan optimizer

Imedeen Tan optimizer är en klassiker i soltablettssammanhang. Verkar bland annat stärkande för melaninproduktionen och kan ätas hela sommarperioden och långt in på hösten för en jämnare hudton. Finns att köpa här. (länk till Apoteket)

 


Maxosol soltabletter

Maxosol.

En svensk klassiker – Maxosol är 30 tabletter (en månads förbrukning) med en rad hudfrämjande vitaminer och mineraler som i kombination ska stimulera melainet. Finns att köpa här.  (länk till butik)

2. Skrubba

Att avlägsna döda hudceller betyder inte att din solbränna försvinner – oavsett om du fuskar med brun utan sol, eller vill bevara din egen solbränna.

En mekanisk eller syrabaserad peeling kommer inte att radera din solbränna – snarare ge den en extra boost och lyster och eliminera de eventuella döda hudceller som gärna ligger som ett torrt täcke över huden.

För ansiktet

Aurelias Refine & polish miracle balm.

Aurelias Refine & polish miracle balm ett naturligt alternativ med både enzym(syra)peeling och mekaniska korn som ändå är mjukt återfuktande och ljuvligt doftsatt. Finns att köpa här.  (länk till butik)

För kroppen


Skin treats Multi action AHA och Pha rinse

Skin treats Multi action AHA och Pha rinse

En riktigt quick-fix för kroppen är Skin treats Multi action AHA och Pha rinse. Använd i duschen och svep bort torra hudceller i förmån för glowy och återfuktad hy! Finns att köpa här.  (länk till butik)

3. Boosta och ge färg


Evys Daily Tan activator

Evys Daily Tan activator

Evys Daily Tan activator är en kombinerad återfuktande och hudstärkande mousse som preppar huden för solen. Den ska ha en boostande effekt på melainent och kan på så sätt ge en djupare solbrun ton. Finns att köpa här.  (länk till butik)


James Read Sleep mask tan face

James Read Sleep mask tan face

Solbrun när man sover, ja tack! Pionjären inom ”gradual tan”, det vill säga brun-utan-sol som är mild i tonen och lätt kan byggas på gradvis, är James Read. Hans bästsäljare Sleep mask tan face är ett säkert kort för att bygga på en befintlig solbrun hy, eller ge den där perfekt mjuka ”brännan”. Finns att köpa här.  (länk till butik)


St Tropez Bronzing water face mist

St Tropez Bronzing water face mist

Ingen brun-utan-sol är enklare än en mist – spritza bara St Tropez Bronzing water face mist över ansiktet efter du rengjort och återfuktat, och en perfekt franska rivieran-bränna smyger fram. Finns att köpa här.  (länk till butik)

Läs mer här:

2019 års 9 bästa brun utan sol-produkter

Så lyckas du med din brun utan sol – 8 produkter som torkar snabbt

ELLEs beautyredaktör: Ansiktsspray med solskydd – 5 favoriter