Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Omar Rudberg lanserar OMR beauty – allt om nya parfymen

22 nov, 2023 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Omar Rudberg är nästa person att ge sig in i beautybranschen med sitt OMR Beauty! ELLE har träffat stjärnan för att prata om inspirationen bakom skönhetsmärket, bästa beautytipset och produkten han inte kan lämna hemmet utan.
Annons

Omar Rudberg breddar sitt cv och gör entré i beautyvärlden! Nu lanserar artisten och skådespelaren OMR Beauty och först ut är doften Intro edp. För ELLE berättar han om intresset för skönhet och jobbet bakom den första parfymen.

Här är allt du behöver veta om lanseringen!

Omar Rudberg håller i sin nylanserade parfym.
Omar Rudberg har alltid varit intresserad av skönhet.Joel Wetzel

Omar rudberg lanserar OMR Beauty

Omar Rudberg vann tidigare i år priset Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2023, men stjärnan har inte bara ett brinnande intresse för mode, utan även beauty. Därför lanserar han nu OMR Beauty och unisex-doften Intro edp.

– Jag har alltid varit intresserad av skönhet. När jag var 14 år började jag i musikbranschen, blev medlem i ett band och vi blev ganska stora och vi fick jobba med stylister och makeupartister. Jag har alltid haft smink och skönhet runt mig och det är och har varit en stor del av mitt liv, berättar Omar Rudberg för ELLE.

Annons

Men skönhetsintresset började redan långt innan han blev artist.

– Jag har alltid sett kvinnorna i min familj fixa sig. Min mamma var alltid fixad från topp till tå. Fint hår, fina kläder, doftade gott, alltid jättefin. Jag kunde springa in då och då och kika in hennes badrumsskåp när hon inte var hemma. Jag tittade på sakerna och använde hennes grejer, men sen tvättade jag bort det snabbt.

Omar fortsätter att berätta att han är mer öppen i dag, mot tidigare och poängterar att skönhet är för alla.

– Jag älskar smink, dofter, att fixa mitt hår och kläder. Oavsett vem man är eller vad man identifierar sig som så ska man få använda sig av skönhet.

Redan som tonåring älskade Omar att skapa och designa – och intresset har minst sagt hängt kvar.

– Ju äldre jag blev och ju mer jag vågade använda mig av beauty utan att skämmas lika mycket för att man är en man, desto mer har det växt inom mig att vilja skapa ett eget skönhetsmärke. Alla idéer har bubblat inom mig.

Tre händer som tar på en lila parfymflaska.
OMR Beauty lanseras i slutet av november.Joel Wetzel

Omar Rudbers bästa skönhetstips

Hur kommer man fram till "sin" favoritdoft?

– Jag personligen tror att det handlar om vad doften får dig att känna och hur den får dig att må. Testa, experimentera och våga!

Annons

Vilken beautyprodukt lämnar du inte hemmet utan?

– Jag tänker då på en dag jag absolut inte är fixad men ändå vill ha någonting och då måste det vara brow gel. Jag älskar det, måste ha fylliga bryn! Jag gillar inte heller att ha torra läppar, så alltid något för det.

Vilket är ditt bästa beautytips?

– Man ska inte känna att det är så stor grej att använda sig av beauty, om man är sugen på att börja. Om man är intresserad kan man börja med något enkelt, som läppbalsam eller doft. Börja enkelt och avancera efter ett tag. Man ska inte pressa sig utan ta ett steg i taget.

NÄR LANSERAS OMR BEAUTY?

Parfymen, som beskrivs innehålla både kryddiga och friska inslag, lanseras den 22 november och kommer att finnas tillgänglig på märkets hemsida.

Annons