Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Nya hudvården som vill inkludera alla

10 nov, 2020 
Svenska manliga toppmodellen Roger Dupé står bakom en av höstens beautysnackisar – en hudvårdsserie där utgångspunkten är mörkare hudtoner. ELLE tittar närmre på Meylon som sätter fokus på inkludering i sin hudvårdsbeautyrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 trendigaste hårfärgerna att satsa på 2021Brand logo
6 trendigaste hårfärgerna att satsa på 2021

Roger Dupé är 29-åringa toppmodellen från Västerås med en rad prestigemodelluppdrag för bland annat Vogue, Kenzo, Acne Studios och Rolls Royce bakom sig .

Efter 11 år i modebranschen tar han nu steget in i en annan, besläktad bransch, nämligen hudvårdssegmentet.

Roger Dupé lanserar hudvårdsserien Meylon.

– Jag har alltid varit intresserad av konceptet att ta hand om sig själv, både på insidan och utsidan. Mina föräldrar lärde mig tidigt att "det spelar ingen roll om du inte har de trendigaste kläderna eller om du använder samma plagg varje dag, utan det viktiga är att du alltid ska vara välvårdad och ordentlig".

Annons

– Det tror jag många andra kan relatera till och jag tror även att jag fann en form av självsäkerhet i detta. Detta byggde grunden till att jag upplevde hudvård som så pass viktigt att jag till slut ville ta fram min egen serie av hudvårdsprodukter.

Nu i höst lanserade så Rogers drömprojekt Meylon – en hudvårdsserie med fokus på mörkare hudtoner, men som är tänkt och inkluderar alla, oavsett etnicitet eller kön.

Med sina rötter i Ghana och Togo har Roger inspirerats till både namnet, filosofin och ingredienserna från traditioner i Västafrika.

Meylon består till en början av fyra hudvårdsprodukter.

– Jag har saknat hudvård som är utvecklad och anpassad för mörkare hudtoner. Faktum är att flera hudåkommor som torrhet, inflammerade hårsäckar, acneärr och inflammerad acne, men även eksem och olika typer av hyperpigmenteringar som till exempel melasma eller postinflammatorisk hyperpigmentering är vanligare förekommande i mörkare hudtoner. Detta samtidigt som hudvårdsprodukter vanligtvis främst tas fram och testas på ljus hud, säger Roger.

Annons

Till Meylons kampanj har han också knutit en rad inspiratörer som berättar sin hudvårdshistoria och breddar perspektiven:

Signeys story hittar du här.

Lindas story hittar du här.

Annons

Klaras story hittar du här.

Serien består av rengöring, serum samt dag- och nattcrème.

Vilken är din favoritprodukt från serien och varför?

Annons

–Jag gillar verkligen alla produkter i vår tighta serie, dom går väldigt fint ihop med varandra och är otroligt lätta att använda i kombination. Vi jobbar utifrån filosofin "less is more” och som konsument erbjuds du en stark bas som täcker in allt du behöver, säger Roger.

Meylons detoxserum.

– Men om jag ska välja ut en favorit jag inte kan leva utan är det vårt detox serum. Den sjunker in lätt och snabbt i huden samtidigt som den lämnar ett fint glow, avslutar Roger.

Meylon finns att köpa här.

LÄS MER:

Bästa hudvården för mindre synliga porer

Årets bästa julboxar med beauty 2020

Annons