Makeupartistens bästa tips – så lyckas du med festmakeupen

Makeupartistens bästa tips – så lyckas du med festmakeupen

Internationella makeupartisten Thom Walker.

Brittiska Thom Walker är ny kreativ beautychef på franska modehuset Givenchy. Här förfinar proffset sina penseldrag och speciella knep – och delar gärna med sig till ELLE.
18 november, 2022
ELLE Beauty: Allt du vill veta om hyaluronsyra
1:55

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om hyaluronsyra

(1:55)

Slå på ljud

Kreativitet, innovation och karisma. Det var tre av de egenskaper som lyftes fram när makeupartisten Thom Walker utnämndes till creative director för Givenchys makeup i januari 2022. Men vem är den brittiska superstjärnan? ELLE fick en pratstund – och bad honom samtidigt dela med sig av sina bästa makeup-knep.

Thom Walker

_

PHILBERT MARC

Vilken är den bästa ögonskuggstonen som passar alla hudtoner?

– Brunt. Det finns hundratals nyanser. Det går att experimentera i en evighet med brunt. Genom att addera rött, svart eller vitt kan man få fram vilken nyans som helst, från rödbrun till gråbrun. Det är en underskattat färg. Den är elegant.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur får jag brunt att passa alla hudtoner och ögonfärger?

– Brunt passar fantastiskt fint till gröna ögon. Till blå ögon ska du addera lite orange för ett makalöst resultat. Till bruna ögon är det guld som gäller, det lyfter och öppnar upp.

Hur fixar jag en snabb vardagsmakeup?

– Börja med en ordentlig rengöring och fuktkräm. Spraya på Givenchys Prisme libre Prep-set-glow mist SPF 45 som skyddar huden, ger en ungdomlig lyster och får makeupen att sitta längre. Det behövs ingen highlighter eller ansiktsbalm. Nu kan du applicera foundation.

– Ett bra tips är att ta lite på en beautyblender och lägga lite extra där du vill highlighta. Och så lite svart maskara, ibland är det fint med brun maskara alldeles vid fransroten. Lite läppstift och en dutt på kinderna. Det är allt!

Välkommen vinterglow – därför pratar alla om antioxidanter i hudvård

Bästa tipsen för en snygg partylook till en utekväll?

– Satsa på Givenchys läppstift Le rouge Interdit intense silk. Gör likadant som på dagen och sota ögonen med Le 9 de Givenchy N°1. Håll inte tillbaka med mascaran. Kör på glam, både ögon och läppar, varför inte. Brunt och brunt!

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Om jag känner att jag inte får till en snygg sminkning?

– Misstag är bra! Men om du känner dig missnöjd med din look ska du fota på dig själv eller ta en paus från spegeln i några minuter. När du kommer tillbaka får du en bättre helhetsbild och då märker du om du behöver tona ner lite någonstans eller hitta en bättre nyans på ögonskuggan.

Vilka är tre makeup-måsten i necessären?

– En svart mascara, en eller kanske två Prep-set-glow mist, ifall du tappar bort en [skrattar], ett bra rött läppstift som N°37, det är klassiskt och passar alla. Dessutom kan det användas på kinderna, väldigt mångsidigt.

_

COURTESY

Vad skulle du säga är framtidens makeup?

– Nu handlar det mer om att smink ska ha ingredienser som skyddar och vårdar, som läppstift med hyaluronsyra. Givenchys Prisme libre foundation innehåler 82-90% hudvårdande ingredienser och är ett lysande exempel på detta. I metaversum finns det också intressanta aspekter, man kan utveckla en produkt specifikt för sin avatar eller karaktär.

_

PHILBERT MARC

Du gillar måleri, ser du ett ansikte som en tom duk?

– Jag gillar verkligen att prata med människor. Och alla ansikten har en personlighet, så det är svårt för mig att bara se en mun eller ett par ögon. Att samtala väcker känslor och det hjälper mig i processen att välja åt vilket håll jag ska gå med makeupen, om jag ska tona upp eller ned den. När det gäller ”tom duk” skulle jag nog bara skippa ordet tom. En duk, helt enkelt!

Vilken konstnär inspirerar dig?

– Det finns så många, både samtida och från förr. Nyligen gjorde jag en del research om en nederländsk konstnär som heter Kees van Dongen. Massor av färg, ganska abstrakt men ändå enkla målningar på något sätt.

Beautyhistoria – en av världens största skönhetsjättar firar 150 år

Vem skulle du kunna ha som musa?

– Anjelica Huston. Hon är kraftfull och stark. Jag minns när jag såg filmen Häxorna och blev helt tagen, hon påminde lite om min gudmor. Min gudmor var rödhårig men med liknande drag, stor näsa och markerade kindben. Huston är en blandning av maskulint och feminint, ser fantastisk ut i både kostym och klänning. Jag har aldrig träffat henne … jag skulle nog bli lite rädd.

En kvinna som inspirerar dig?

– Min gudmor var en stor inspiration för mig när jag växte upp. Hon var min mammas bästa vän. Mamma är en ganska naturlig kvinna, medan min gudmor var väldigt glamourös. Hon älskade mode, kläder, skönhet, färg, guld – allt som var i guld. Hon var intresserad av modevärlden, glamouren och flärden. Mina kvinnliga vänner inspirerar mig. Kvinnor överlag egentligen.

Har du något personligt skönhetsknep?

– Mycket massage och akupunktur. Jag har en nål i just nu, i örat. Det är mot allergier, typ hösnuva. Det hjälper verkligen. Och så har jag mina dagliga rutiner som jag följer slaviskt. Jag tar många kosttillskott och probiotika, pulver som jag blandar ut med massor av vatten, och slemmigt barkextrakt som skyddar tarmarna. Rent allmänt försöker jag äta nyttigt och balanserat, även om jag älskar kött!

_

PHILBERT MARC

Din skönhetsfilosofi?

– Var snäll mot dig själv, ta hand om dig. Och andas.

Som en färgens mästare, finns det någon kulör du ogillar?

– Lila. Jag känner mig som en varm person. Jag gillar de neutrala nyanserna, de röda, bruna och svarta. Jag skulle aldrig ta på mig något lila, det är en ganska tyrannisk färg. När jag bär något grönt känner jag mig alltid som en irländare. Det kanske beror på mina egna färger. Jag är en rätt neutral kille.

Av Virginie Dolata och Carin Hellman Foto: Marc Philbert