ANNONSSAMARBETE MED FENTY BEAUTY

Så lyckas du med Rihannas glowiga look – steg för steg

30 jun, 2023 
AvAnna Neld
Rihanna Fenty Beauty glow makeup smink look steg för steg guide bas hudvård
Shine bright like a diamond! I alla fall om du gör din makeup som Rihanna. Här är steg för steg hur du lyckas med superstjärnans glowiga look – med produkter från Fenty Beauty.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ingen har väl missat Sverige-lanseringen av hypade Fenty Beauty – sminkmärket av ikonen, popstjärnan och beautygurun Rihanna. Och det förtjänar verkligen sin hype! Vi har fått prova Rihannas egna favoritprodukter och vi säger bara: WOW!

Fenty Beauty startades med visionen att inkludera alla, oavsett hudton och hudtyp. I dag är sminkmärket känt för sitt breda utbud – det finns alltså hypade beautyprodukter med nyanser för alla. Nu är dessutom Fenty Beauty enklare att få tag på än någonsin, då det lanserats på Kicks – både online och i utvalda butiker!

Här listar vi Rihannas (och våra!) favoritprodukter och en guide till hur du lyckas med ditt “Fenty Face”.

Rihannas glowiga makeup – i 4 enkla steg

Steg 1: All about that base

En bra grund utgörs av en bra foundation, som ger ett naturligt resultat. Rihanna själv grundar med Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation för ett matt, mer täckande, resultat eller Eaze Drop Blurring Skin Tint för lätt täckning och glow.

Rihanna Fenty Beauty Foundation hudsmink bas bäst
En fjäderlätt foundation med medium till full täckning och en long-lasting mjuk och matt finish. Vi har testburit denna under en varm sommardag – och resultatet är imponerande, då den håller sig på plats genom både svett och fukt samtidigt som den känns lätt på huden och låter den andas. Finns i 50 nyanser och passar alla hudtyper.

Köp Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation här!

Rihanna Fenty Beauty skin tint foundation lätt täckning naturlig
En skin tint som ger lätt täckning och jämnar ut och “blurrar” huden – perfekt för ett naturligt resultat och en “no makeup” makeup-look. Finns i 25 nyanser och innehåller återfuktande HydraBlend complex.

Köp Eaze Drop Blurring Skin Tint här!

Steg 2: Framhäv dina drag

Dags att framhäva dragen med contour. För att framhäva ansiktskonturerna använder Rihanna Match Stix Matte Contour Skinstick efter sin foundation. Att använda ett krämigt stick i stället för ett puder är makeupartisternas bästa trick, då resultatet blir mer glowigt.

Rihanna Fenty Beauty contour stick bronzer kräm bas hudsmink
Ett contour-stick med en smidig och viktlös formula, som hjälper till att framhäva kindben och käkben. Sticket gör applicering superenkel och resultatet efter man jobbat in produkten med en borste är jämnt och silkeslent – med naturligt markerade ansiktsdrag. Finns i flera nyanser med både varma och kalla toner.

Köp Match Stix Matte Contour Skinstick här!

Steg 3: Maxa glowet med highlighter

Det viktigaste steget för den maximala lystern. Highlighta och addera glow till kindben, kinder och näsa med fantastiska Match Stix Shimmer Skinstick i olika färger.

Rihanna Fenty Beauty contour stick bronzer kräm bas hudsmink
Ett makeup-stick med fantastiskt skimmer och fjäderlätt formula, som framhäver det du vill ska poppa lite extra. Finns i flera färger och är skapade för att appliceras i lager – så mixa och matcha dina favoritfärger!

Köp Match Stix Shimmer Skinstick här!

Honorable mention! Produkterna från Fenty Beauty är inte bara bra och effektiva, utan också stilrena och snygga. Förpackningarna går i toner av pärlemo, roséguld, lila pastell och frostat glas – och vi älskar det! Vi visar mer än gärna upp dem i badrummet eller sminkhörnan.

Steg 4: Hejdå oljig t-zon!

Vi älskar glow, men ibland vill man kontrollera var glowet faktiskt hamnar. Det vill även Riri! I det sista steget använder hon Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder för att hålla den oljiga t-zonen i schack.

Rihanna Fenty Beauty glans mattande puder setting powder blotting
Ett matt puder i universell nyans som absorberar oönskad glans, förlänger sminkets hållbarhet och minskar synligheten av porer. Den gör verkligen sitt jobb – vi använder pudret flera gånger under dagen och resultatet blir lika fint varje gång, utan att bli kakigt. Vår absoluta favoritprodukt!

Köp Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder här!

De sista detaljerna

Nu har du skapat Rihannas glow! Men vill du skapa hela Rihannas “Fenty Face” på riktigt finns det några sista detaljer och produkter att addera: mascara och läpprodukter.

Rihanna Fenty Beauty smink mascara volym längd svart
En ultrasvart volymgivande mascara som skapar fransar med wow-effekt. Fransarna får volym och fyllighet med ett resultat som håller länge. När vi testar denna behöver vi inte böja ögonfransarna innan – mascaran öppnar nämligen upp ögat och ger fransarna naturligt böj. Helt klart en stark konkurrent till våra tidigare favoritmascaror!

Köp Hella Thicc Volumizing Macara här!

Rihanna Fenty Beauty smink läppglans gloss glans skimmer återfuktande
Pricken över i:et. Ett must have-läppglans som ger maximal glans och fyllighet till läpparna. Formulan är mjukgörande utan att klibba och läpparna känns rejält återfuktade. Läppglanset finns i flera härliga nyanser. Och ett stort plus: vi tycker att den smakar marshmallow!

Köp Gloss Bomb Universal Lip Luminizer här!

Rihanna Fenty Beauty smink läppglans lip tint rött läppstift
Denna lip tint ger läpparna en vacker färg och en glans som återfuktar genom hela dagen. Finns i flera färger och behöver inte fyllas på så ofta, då färgen sitter kvar i flera timmar. Ett måste för en kväll på stan!

Köp Poutsicle Hydrating Lip Stain här!

Hudvården påverkar resultatet

En bra hudvårdsrutin är faktiskt avgörande för makeupens slutresultat – därför erbjuder Fenty Beauty även hudvård. Här är tre must-have-produkter för att lyckas med Rihannas glow.

Rihanna Fenty Beauty skin hudvård rengöring cleanser
En cleanser som får bort alla orenheter från huden: smink, smuts och fett. Formulan förvandlas från en kräm till ett fluffigt skum som återfuktar och rengör porerna på djupet.

Köp Total Cleans’r Remove It All Cleanser här!

Rihanna Fenty Beauty skin hudvård serum toner lyster porer
En toner och serum i ett som gör underverk. Minskar synligheten av porer, hyperpigmentering och oljig hud, samtidigt som den återfuktar. Formulan känns superhärlig och efter bara en användning upplever vi att huden får sig en riktig boost och rejält med lyster.

Köp Fat Water Pore-Refining Toner Serum här!

Rihanna Fenty Beauty skin hudvård dagkräm nattkräm SPF primer
En återfuktande dagkräm med superviktig SPF. Den ultralätta formulan boostar hudens fuktbarriär och lyster, jämnar ut hudtonen och minimerar porer. Den åker snabbt in i huden och lämnar den silkeslen och preppad inför sminkrutinen. Vår favorit bland hudprodukterna!

Köp Hydra Vizor Mineral SPF 30 Moisturizer här!

Besök utvalda Kicks-butiker för att se fler av Fenty Beautys produkter – eller klicka här för att komma tills Kicks.se!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥