Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Lush lanserar produkter för afrohår

11 nov, 2020 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
kvinna med afrohår
Lush lanserar 6 nya produkter skapade för afrohår. Bakom lanseringen ligger frisören och experten Sarah Sango. För ELLE berättar hon nu vad som är extra viktigt att tänka på när man skapar och använder produkter för afro-strukturerat hår.
Annons
Trendiga frisyrer att satsa på 2021Brand logo
Trendiga frisyrer att satsa på 2021

Sarah Sango är specialist på afrohår och har lång erfarenhet inom både färg, klippning, hårförlängning och flätning. För drygt två år sedan började hon jobba på Lush, en butik med fokus på veganska och miljövänliga skönhetsprodukter. Nu släpper de tillsammans sex nya produkter inom afrohårvård.

– Familjeinspirerade recept, gjorda med naturliga ingredienser som ger kärlek åt afrohårets alla lockar. När jag ser dessa sex produkter tillsammans tänker jag glada tankar av att veta att det finns produkter från rengöring till att definiera min frisyr, och att det äntligen finns ett utbud för afrohårvård tillgängligt i alla Lushbutiker, säger Sarah Sango i ett pressmeddelande.

Sarah Sango är Lush egen expert på afrohår.

Något som är viktigt att tänka på när man skapar produkter för just afrohår är att ingredienserna och formuleringarna fungerar bra på just den texturen, berättar Sarah Sango för ELLE. För henne och för Lush har det även varit viktigt vem som ligger bakom dessa produkter:

Annons

– Inspirationen bakom produkterna och att skaparen kan identifiera sig med dem är väldigt viktigt, säger Sarah Sango.

Så tar du hand om ditt afrohår

På Lush egen hemsida kan man läsa mer om hur man tar hand om ett naturligt afro-strukturerat hår. Där tipsar de bland annat om att man ska balsamera mera då ett lockigt, strukturerat hår ofta är torrare än raka hårtyper. I den nya lanseringen kan man därför hitta en balsamtvätt med mjukgörande avokado i.

Att addera extra fukt är också bra för det riktigt torra håret och en bra fuktgivare som passar afrohåret är balsamsprayen Super Milk med vårdande mandel- kokos- och havremjölk i.

Trots att produkterna är anpassade för afrohår kan de användas av alla just eftersom de innehåller såpass mycket fukt.

– Dessa produkter har specifikt skapats för afrohår men kan också användas för andra hårtyper och är särskilt lämpliga för ömtåligt, sårbart hår, säger Sarah Sango.

Annons

Det här är L.O.C-metoden

En metod som fungerar bra för afrohår är det som kallas för L.O.C-metoden. Bokstäverna är en förkortning för liquid (vätska), oil (olja), creame (kräm) och innebär att man applicerar tre produkter i en viss ordning på nytvättat hår.

I den nya lanseringen finns produkter som passar samtliga steg i L.O.C-metoden – bland annat en balsamspray som liquid, en hår-och hårbottenolja som steg nummer två, och till sist en hårkräm.

Produkter för afrohår från Lush

I det nya sortimentet finns nu en co-wash, två balsam samt tre stylingprodukter. De finns tillgängliga online samt i alla Lushbutiker från och med fredagen den 13 november. Här kan du spana in dem:

produkter från Lush för afrohår
Längst upp till vänster ser vi den gröna, härliga balsamtvätten med avokado i. Glory och Power är två balsam speciellt anpassade för afrohår.

Längst ned till vänster hittar vi balsamsprayen Super Milk. I mitten syns hår-och hårbottenoljan Renee’s Shea Souffle, och längst ned till höger är hårkrämen Curl Power som hjälper dig att återfukta och definiera dina vackra lockar.

Foto: Lush, TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons