Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Locka håret med scrunchies – så gör du TikTok-lockarna

01 nov, 2021 
Locka håret med scrunchie från Tiktok
TikTok har fått oss att locka håret med badrocksskärp, ett par gamla (eller nya) strumpor och nu senast: scrunchies. Och resultatet? Överraskande bra! Så här lyckas du med TikTok-lockarna med två scrunchies!
Annons
TV: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras avBrand logo
TV: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av

Att locka håret utan värmeverktyg är både skonsamt, enkelt, billigt och riktigt trendigt! Den bästa inspirationen hittar vi på TikTok och självklart vill vi prova! För allt man ser funkar trots allt inte, oavsett hur lovande det ser ut...

Vi har testat att locka håret med ett skärp från badrocken, likaväl som med ett par strumpor (ja, det funkar! Kolla själva!). Och den senaste TikTok-trenden när det kommer till att locka håret med saker du troligtvis har hemma stavas scrunchies. Ja, precis, den tjocka hårsnodden som gjorde comeback för några år sedan. Har du två stycken såna plus eventuellt lite hårprodukter för stadgda så är du i hamn!

Så här lockar du håret med scunchies – TikTok-varianten:

Du behöver:

2 st scrunchies
Hårborste
Valfria hårprodukter för stadga och finish

Gör så här:

1. Spraya/krama i din valfria hårprodukt för stadga.

2. Borsta ut håret och dela in det i två sektioner. Sätt upp håret som vanligt med en scrunchie på vardera sida.

Annons

3. Snurra håret runt scrunchien tills du inte har någon längd kvar. Upprepa på andra sidan. Spraya eventuellt om du har en bra hårspray för stadga.

4. Behåll gärna uppsättningen så många timmar som möjligt för att håret ska hinna forma sig, varför inte under natten? Bollarna går utmärkt att sova med, vi har testat!

5. Dagen efter (eller beroende på hur länge du har uppsättningen), tar du försiktigt ut hårsnoddarna och – tada! Skåda dina nya lockar!

Vill du få en mer casual look kan du borsta ut lockarna försiktigt med fingrarna. För extra hold, krama i en saltvattenprodukt och avsluta med en finishing hårspray.

Vi gjorde detta med torrt hår, men det går också bra att ha nyduschat, handdukstorkat hår. Lite beroende på tjocklek. Har du väldigt tjockt eller mycket hår kan det få svårt att torka. Då är det bättre att styla det torrt från början eller bara blöta upp det lite lätt med exempelvis en blomspruta.

Foto: Imaxtree

Se också: Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
Se också: Här är vårens hårtrender 2022
Annons