Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Virala hårhacket – så fixar du badrockslockarna från Tiktok!

12 mar, 2021 
AvMoa Alfredsson
Lockarna från Tiktok
Håret mår som bäst när det inte utsätts för locktången. Men det behöver inte betyda att du inte kan få till lockarna på ett annat mer skonsamt sätt. Testa badrockslockarna som blivit virala på Tiktok i ELLEs steg-för-steg-guide!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

Tiktok är en guldgruva för att hitta smarta beautyhacks – och ett knep som blivit viralt på appen är att locka håret med hjälp av en badrock! Vi vet, det låter märkligt – men om man ska tro resultatet så är det en riktig hit. Inte bara är det ett enkelt sätt att få till de perfekta avslappnade lockarna – det är också en skonsam metod för håret eftersom du inte behöver använda värme.

Så får du till Tiktok-lockarna – Steg för steg

Detta behöver du:

  • Skärpet från din badrock
  • En hårklämma
  • Hårsnoddar

Steg 1

För att få bästa möjliga resultat – se till att ditt hår är lite lätt fuktigt innan du börjar. Sen behöver du ett skärp från en badrock. Placera skärpet från badrocken högst upp på huvudet och fäst det med en klämma för att det ska sitta kvar.

Locka håret med badrock

Steg 2

Annons

Nu ska du börja locka håret på ena sidan först. Ta en hårslinga från främre delen av huvudet och vira den bort från huvudet och runt badrocksskärpet – sen tar du en slinga till och fortsätter så tills du kommer ner till öronen. Tänk alltså på det som en inbakad fläta där du lägger till lite mera hår varje gång.

Fläta in lite hår i taget

Steg 3

När du kommer ner till öronen delar du upp håret i två delar och virar det om vartannat runt badrocksskärpet. För mer definierade lockar – vira de två olika sektionerna åt olika håll, det vill säga både mot huvudet och bort från huvudet. Fäst din ”fläta” med en hårsnodd.

Annons
Locka resten av håret!

Steg 4

Upprepa stegen på andra sidan!

Upprepa på andra sidan

Steg 5

Annons

Nu är det bara att vänta. För snyggast resultat – testa att sova med badrocksflätan för att håret verkligen ska hinna bli lockigt.

Njut av lockarna!

Steg 6

Tada! Njut av dina skonsamma och snygga lockar!

Se hela videon här!

Annons