Virala hårhacket – så fixar du badrockslockarna från Tiktok!

Lockarna från Tiktok

Vincenzo Grillo
Håret mår som bäst när det inte utsätts för locktången. Men det behöver inte betyda att du inte kan få till lockarna på ett annat mer skonsamt sätt. Testa badrockslockarna som blivit virala på Tiktok i ELLEs steg-för-steg-guide!
12 mars, 2021
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021
Slå på ljud

Tiktok är en guldgruva för att hitta smarta beautyhacks – och ett knep som blivit viralt på appen är att locka håret med hjälp av en badrock! Vi vet, det låter märkligt – men om man ska tro resultatet så är det en riktig hit. Inte bara är det ett enkelt sätt att få till de perfekta avslappnade lockarna – det är också en skonsam metod för håret eftersom du inte behöver använda värme.

Så får du till Tiktok-lockarna – Steg för steg

Detta behöver du:

  • Skärpet från din badrock
  • En hårklämma
  • Hårsnoddar

Steg 1

För att få bästa möjliga resultat – se till att ditt hår är lite lätt fuktigt innan du börjar. Sen behöver du ett skärp från en badrock. Placera skärpet från badrocken högst upp på huvudet och fäst det med en klämma för att det ska sitta kvar.

Steg 2

Nu ska du börja locka håret på ena sidan först. Ta en hårslinga från främre delen av huvudet och vira den bort från huvudet och runt badrocksskärpet – sen tar du en slinga till och fortsätter så tills du kommer ner till öronen. Tänk alltså på det som en inbakad fläta där du lägger till lite mera hår varje gång.

Steg 3

När du kommer ner till öronen delar du upp håret i två delar och virar det om vartannat runt badrocksskärpet. För mer definierade lockar – vira de två olika sektionerna åt olika håll, det vill säga både mot huvudet och bort från huvudet. Fäst din ”fläta” med en hårsnodd.

Steg 4

Upprepa stegen på andra sidan!

Steg 5

Nu är det bara att vänta. För snyggast resultat – testa att sova med badrocksflätan för att håret verkligen ska hinna bli lockigt.

Steg 6

Tada! Njut av dina skonsamma och snygga lockar!

Se hela videon här!