Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Därför pratar alla om ice roller – virala tricket för glow och mindre puffighet

24 mar, 2023 
Nu flyttar allt fler iskalla ice rollers och cryo sticks in i det egna badrumsskåpet. Och flera av dem har blivit virala snackisar – ELLE har tipsen och bästa produkterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna GuidettiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna Guidetti

Att is och kyla gör något uppfriskande för vår hy och sinne är sedan länge – och vem minns inte uppsvinget isvaksbad fick under pandemin, eller klassiska tricket med iskalla gurkskivor över ögonen för att svalka och minska puffighet.

is
Kyla för uppstramning.

Några av oss har kanske också provat tricket med att rulla ren is över huden när svullnad och trötthet gjort sig till känna, men kanske framförallt lagt märket till hur många ice rollers, ice globes och cryo sticks som plötsligt syns i sociala medier.

Annons

I dagsläget har videos med just hashtagen # icerollers över 53 miljoner visningar på TikTok och kändisar som Irina Shayk, Jasmine Tookes och Tracee Ellis Ross har svurit vid ice rollers som en del av sin skönhetsrutin.

Eller så kan man göra sitt egen, snabba cryoterapi, och som Bella Hadid, innan hon skulle mejkas av makeupartisten Isamaya Ffrench, doppa hela ansiktet i ett isbad för uppstramning.

Vad gör en ice roller för ansiktet?

Kyla är bevisat sig ha en avstressande effekt på huden och kickstartar blodcirkulationen, samtidigt som den kan hjälpa till att dämpa rodnad i huden. Och just det faktum att man ger mikrocirkulationen en kick ger också ett omedelbart glow och lyster, samtidigt som massagen kickar igång lymfan och sätter fart så att eventuell svullnad runt ögon och i ansiktet, minskar.

Annons

Viktigt är också att röra på verktyget hela tiden så att det inte blir för kallt på ett område av huden för länge – huden får inte bli för kall för länge på ett och samma ställe, då riskerar man istället att skada huden.

Is för huden!

Kan man inte lika gärna använda is?

Jo, och vissa av cryo-verktygen är konstruerade så att du fryser rent vatten som blir till is för att sedan rollas över ansiktet. Det rekommenderas dock alltid som ett första steg efter rengöring och innan du applicerar din hudvård – vatten har en lätt uttorkande effekt på huden och därför behöver man direkt efter gå över till att ph-neutralisera och återfukta huden.

Annons

Hur länge ska man rolla ansiktet med ice roller?

10 minuter är en generell rekommendation för att verkligen få igång blodcirkualtionen och lymfan, och även ha en möjlighet att se skillnad på svullnad och puffighet i ansiktet.

Vilken ice roller är bäst?

ELLE:s beautyredaktör Carin Hellman har testat både ice roller, cryo sticks och cryo balls, här kommer topp-fem-listan:

Bästa ice rollers och cryo balls 2023

Från roller, til ren is:

Bästa från vatten till is-verktyg, Cryo Ball – Heat by Sophia Lie.

Med denna lilla gummiboll skapar du en perfekt rundad isboll som förvaras i frysen och varje morgon kan användas för att minska svullnad och ge huden en snabb och härlig kickstart.

Läs mer om produkten och köp den här.

cryo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cryo sticks, Ice globes – Fraîcheur

En viral bomb slog ner med dessa franska cryo sticks som är i glas, och i göaset finns vatten som sedan läggs i frysen för att användas som isterapi över hela ansiktet. Otroligt avkopplande!

Annons

Läs mer om produkten och köp den här.

cryo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa roller för ansikte och kropp, Face & Body Ice Roller – Zoë Ayla

Mjukt, kylande ansiktsverktyg tillverkad i en mer mjuk och skön gel, som läggs i frysen och fryser snabbt. Verktyget kan även användas på kroppen, med fördel över mage och stuss.

Läs mer och köp produkten här. (reklamlänk)

zoe
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cryo ball med handtag, The Cooling Cryo Ball – Skin city

Sticks som omedelbart stimulerar den naturliga mikrocirkulationen, minska svullnader . Denna kan man förvara i kylen för att uppleva fördelarna med en kylande behandling där effekten känns uppstramande och uppfriskande.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

skincity
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cryo roller, Cryo Sculpt Facial Roller – Real Techniques

En roller i rostfritt stål, som är naturligt sval och därför inte ens behöver vara i kylen eller frys. Rollern hjälper till att lugna och strama upp huden.

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

real
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto// TT, Abraham Engelmark.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons