ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Hudläkarens bästa tips – så får du en frisk och välmående hy

så får du en frisk glowig välmående hud bli av med eksem utslag och irriterad hud

Ibland hamnar huden ur balans och besvär som till exempel eksem och utslag kan uppstå. Det många gör är att gå på med alldeles för starka produkter för att få bukt med problemet – men ofta är lösningen enklare än vad vi tror. Hudläkaren Dr. Michael Zangani ger oss sina bästa tips.
25 maj, 2023

Oväntade utbrott i ansiktet kan vara svåra att bli av med och att hitta rätt produkter i hudvårdsdjungeln kan kännas hopplöst. Men sanningen är att det inte är så komplicerat som vi tror att få ordning på huden igen. Dr. Michael Zangani, en av Skandinaviens mest välkända hudläkare, berättar att det oftast handlar om att gå ”back to basics”.

Det allra viktigaste är att använda skonsamma produkter som lugnar en skadad och stressad hud. Du bör fokusera på att reparera den förstörda hudbarriären och sakta men säkert bygga upp huden från grunden igen – innan du börjar med starkare, mer aktiva produkter.

hudläkaren tipsar Dr. Michael Zangani så får du en glowig frisk välmående hud och blir av med irriterad hud eksem och utslag

Hudläkaren Dr. Michael Zangani ger oss sina tips om hur vi får en välmående glowig hud.

ANPASSA DIN HUDVÅRDSRUTIN EFTER RÄTT ÅRSTID

Rätt produkter för rätt tid på året är också oerhört viktigt för din huds välmående. Kalla, blåsiga vintrar och varma somrar med mycket sol och bad – det skandinaviska klimatet är väldigt växlande. Men det många glömmer är att anpassa hudvårdsrutinen efter de olika årstiderna. Det skapar obalans i huden som i sin tur kan leda till olika hudbesvär. Det är först när huden får vad den behöver som den kan prestera på bästa möjliga sätt.

På väg in i sommarhalvåret är solskydd A och O när det kommer till hudvård.

– Solskydd med hög faktor är något som alla omedelbart bör lägga till i sitt hudvårdsprogram. Även om de flesta människor smörjer in sig ordentligt och tar hand om sin hud kan solen ändå orsaka skador som bland annat inflammaging. Detta är ett relativt okänt hudproblem som orsakar för tidigt åldrande av huden, berättar Dr. Zangani.

VIKTIGT ATT SÖKA PROFESSIONELL HJÄLP

Blir du inte av med dina hudbesvär är det viktigt att du söker professionell hjälp hos en hudspecialist som kan hjälpa dig att skräddarsy en rutin som är särskilt anpassad för din hud.

När den norska programledaren och modellen Kathrine Sørland plötsligt fick stora problem med sin hud blev hon väldigt bekymrad.

– Jag har alltid haft en hud som fungerat bra och aldrig haft problem med oren hud, eksem eller andra besvär. Plötsligt fick jag både eksem och utslag, särskilt runt munnen, och de hudvårdsprodukter jag brukade använda fungerade inte längre, berättar hon.

Kathrine Sørland så får du en frisk och välmående hud blev av med eksem

Den norska modellen och programledaren Kathrine Sørland tog kontakt med Dr. Michael Zangani för att få hjälp med sina eksem och utslag.

Hon insåg att hon behövde söka professionell hjälp och tog kontakt med Dr. Michael Zangani som hjälpte henne att skräddarsy en ny hudvårdsrutin med produkter från ZO Skin Health.

– Det blev min räddning! Han hjälpte mig att få ordning på min hud igen och det är jag evigt tacksam för.

HUDLÄKAREN TIPSAR: PRODUKTER FÖR EN HÄLSOSAM HUD

Dr. Michael Zangani tipsar om fyra produkter som förebygger inflammation samt skyddar och stärker hudbarriären.

ZO Daily Sheer SPF 50

En solskyddsfaktor 50 som skyddar mot UVB/UVA-strålar och HEV- och IRA-ljus. Krämen är patenterad med antioxidantkomplex vilket ger ett effektivt skydd mot inflammation i huden. Dessutom är den väldigt lätt och upplevs nästan osynlig då den inte lämnar någon vit hinna på huden.

Läs mer och köp solkrämen här!

ZO Illuminating AOX Serum

Ett avancerat antioxidantserum som jobbar för att reducera inflammation i huden. Den har ny, patenterad teknik som skyddar mot yttre och inre negativ påverkan som utlöser tecken på för tidigt åldrande. Ger en klarare hud med soft fokus-finish.

Läs mer och köp serumet här!

ZO Growth Factor Serum

ZO Growth Factor Serum är magi i en burk! Det återfuktar, stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens motståndskraft, spänst och elasticitet.

Läs mer och köp serumet här!

ZO Daily Power Defense

ZO Daily Power Defense har utvecklats för att stärka huden och förhindra skador orsakade av inflammation. Särskilda DNA-reparerande enzymer stöder cellernas naturliga reparation för att säkerställa en frisk hud.

Läs mer och köp produkten här!

Det viktigaste du kan göra är att välja rätt produkter för din hud och dess behov. ZO Skin Health har flera produkter som målinriktat bidrar till god hudhälsa, oavsett vilket problemområde det gäller.

Spana in fler hudprodukter från ZO här!

Närmaste ZO-klinik hittar du här!