Artikeln innehåller reklamlänkar

Höstens snyggaste hårstylingar – och produkterna som gör jobbet

Hårstyling 2021

Är du redo att gå loss med hårgelén, eller föredrar du sofistikerade lockar? Så här stylar vi håret i höst – om vi ska följa catwalkens trender!
26 augusti, 2021

Ny säsong, ny styling! Hur vill du matcha den stickade koftan i höst? Med enkla flätor, snygga lockar eller en backslick med extra allt? Vi har samlat höstens hetaste hårstylingar – och hur du får till de urläckra looksen.

Trendiga hårstylingar hösten 2021

Hårtstyling hösten 2021: Flätor i luggen

Etro aw21

Etro AW21.

Flätor har fått en riktig comeback och i höst ser vi allt från inbakat, utbakat, i en tofs – och såklart i luggen. Att fläta den långa luggen är både snyggt och enkelt. Se bara till att dela in luggen i två lika tjocka slingor och fläta så tajt du kan! Visst känner du vibbarna från 00-talet där både JLo, Lindsay Lohan och Beyoncé rockade den snygga stylingen?

Produkterna som gör jobbet

Genomskinlig tofs, Basic crystal clear – Invisibobble

Till den tunna flätan behövs en liten och genomskinlig tofs för att hålla håret på plats! Basic crystal clear finns även i svart, brunt och beige.

Basic crystal clear finns att köpa här (länk till Lyko).

Hårgel, Tämja – Björk

Den spännande nyheten Tämja från svenska Björk är en grym hårmascara – och flygiga hårstråns värsta mardröm. Borsten kammar ner varje envist strå och gelén håller håret på plats hela dagen. Produkten är perfekt att använda för att borsta över flätorna och på hjässan för att få stråna att inte flyga åt alla håll.

Tämja finns att köpa här (länk till Lyko).

Glansspray, Extra mist-ical shine spray – ColorWow

I höst ser vi håret skina som aldrig förr och att matcha flätorna med ett glänsande hår gör att du plötsligt slår två trender i en smäll. Extra mist-ical shine spray är en finfördelad mist som ger elegant glans till håret, utan att kännas!

Extra mist-ical shine spray finns att köpa här (länk till Lyko).

Hårstyling hösten 2021: Backslick

Prada AW21

Prada AW21

I höst lämnar vi vårens och sommarens diskreta wet look bakom oss och satsar istället på en pampig backslick! Hårstylingen passar till både kostym och klänning – men att slicka håret bakåt när hemmakontoret kallar, kan kännas lite överkurs.

Produkterna som gör jobbet

Plattång, Unplugged hair straightener – ghd

Näst på tur att lansera sladdlös (och genialisk) plattång är hårjätten ghd! Unplugged hair straightener har keramiska plattor som är den mer skonsamma varianten vad gäller plattänger. Den supersmidiga plattången ligger lätt i handen, är enkel att ha med när tiden är knapp, och har en batteritid på 20 minuter.

Unplugged hair straightener finns att köpa här (länk till Åhlens).

Hårgelé, Elastic styling pomade – R+co Bleu

Nya Elastic styling pomade är en härlig pomad som både ger snygg glans till håret (vilket är ett måste när det kommer till backslick), samtidigt som den håller håret på plats – utan att göra det stelt. Produkten är lagom fast och lätt att värm upp mellan handflatorna och fördela i håret. Att produkten också har en fantastisk doft, är såklart ett plus i kanten!

Elastic styling pomade finns att köpa här (länk till Lyko).

Hårspray, Styling finish le play hairspray – Unite

Avsluta stylingen med en hårspray för att se till att håret håller sig på ligger där det ska hela kvällen. Leta efter en produkt med strong hold. Det gör att håret inte rör sig ur fläcken. Styling finish le play hairspray ger både stadga och glans!

Styling finish le play hairspray finns att köpa här (länk till Lyko).

Hårstyling hösten 2021: Framhävda lockar

Isabel Marant AW21

Isabel Marant AW21.

Tar vi en titt in i spåkulan ser vi att lockigt hår är hetare än någonsin i höst. Har du inte ett naturligt självfall är locktången din bästa vän.

Produkterna som gör jobbet

Schampo, Curl manifesto bain hydratation douceur shampoo – Kérastase

Oavsett hårtyp är det viktigt att hitta produkter anpassade efter just ditt hår. Lockigt hår kan oftast upplevas torrt och poröst. Därför är det extra viktigt att inte snåla med fukten! Har du lockigt hår, eller självfall finns det hårvårdsprodukter som hjälper till att forma lockarna. Curl manifesto bain hydratation douceur shampoo ger fin glans till håret, håller ihop lockarna snyggt utan att tynga ner. Det tillhörande balsamet, Curl manifesto hydration essentielle conditioner (länk till Åhlens), gör duon till en match made in heaven.

Curl manifesto bain hydratation douceur shampoo finns att köpa här (länk till Åhlens).

Bredtandad kam, 1975 – Hercules

Redan när du har balsam i håret i duschen, är det bra att kamma igenom håret för att separera lockarna lättare. Det gör håret mindre frissigt och gör det också enklare att krama in efterkommande produkt.

Kammen 1975 finns att köpa här. (länk till Lyko)

Lockkräm, Curl defining cream – Moroccanoil

Hur får man lockigt hår? Och hur får man lockarna att hålla? Det är inte så svårt som man kan tro. Med rätt produkter, vill säga! Har du lockigt hår eller självfall är en curl cream toppen. Värm upp produkten mellan handflatorna och krama in i håret. Vill du maxa effekten fönar du in produkten med ett diffuser-munstycke!

Curl defining cream finns att köpa här (länk till Lyko).

Kändisarna i trendiga chunky highlights från 90-talet
1:44

Efter reklamen: Kändisarna i trendiga chunky highlights från 90-talet

(1:44)

Slå på ljud


Se även: Årets bästa adventskalendrar 2021 med skönhet

Foto: TT