Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Hollywood filter är här – exklusiv intervju med Charlotte Tilbury

03 okt, 2023 
Charlotte Tilbury
Ni har väl inte missat att ett av världens populäraste makeupmärken landat i Sverige? ELLEs Carin Hellman fick en exklusiv intervju med makeupartisten Charlotte Tilbury.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #14 – Frida FahrmanBrand logo
Min rutin #14 – Frida Fahrman

Det har nog inte gått någon beautyfantast förbi att brittiska Charlotte Tilbury, med sitt eget självbetitlade makeupmärke äntligen lanserats på NK i Stockholm. (reklamlänk)

I veckor har bokstavligen köerna ringlat till hennes beautydisk och sedan starten för snart 10 år sedan har stjärnmakeupartisten blivit ett av världens mest hypade och efterfrågade makeupvarumärken.

Viral och bästsäljande makeup och hudvård

Charlotte är inte bara en av världens mest välrenommerade makeupartister, hon är kvinnan bakom otaliga röda mattan-looks och kändisarnas favorit.

Här tillsammans med sin nära vän sedan decennier – Kate Moss 2023.

Charlottes ikoniska produkter Pillow talk och Magic cream

Och förmodligen har du redan hört eller provat Charlotte's Magic Cream, hennes Pillow Talk lipstick och basprodukter som Hollywood Flawless filter?

Flera av produkterna har vunnit prestigefulla beauty awards och blivit ikoniska bästsäljare.

Magic cream
Charlotte Tilbury magic cream, klicka på bilden för att komma till produkten.

Exklusiv intervju med Charlotte Tilbury

ELLEs Carin Hellman fick möjligheten till en exklusiv pratstund med makeuperns superstärna Charlotet Tilbury:

Annons

När du startade din egen makeuplinje, vad var din största inspirationskälla och hur har den utvecklats sedan dess?

– Jag skapade mitt varumärke för att dela mina skönhetshemligheter med världen, förmedla min makeupmagi och ge kraft åt alla, överallt att känna sig och se ut som den vackraste och mest självsäkra versionen av sig själva.

Makeup och hudvård är stärkande självförtroendehöjande verktyg och det är därför jag älskar det så mycket. För när du känner dig självsäker och ger verktygen för att du ska utveckla din fulla potential.

Charlotte till häger tillsammans med Amal och George Clooney.

– Jag fortsätter att hämta inspiration från mina underbara vänner och stjärnor som jag har arbetat med, inklusive Kate Moss, Bella Hadid, Amal Clooney, Nicole Kidman och Salma Hayek. Det har varit så många magiska ögonblick!

Annons

Fick medalj av queen Elisabeth

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Jag är så stolt över allt vi har uppnått, från rekordbrytande lanseringar till att vinna över 500 priser, till att bli förvandlad till min alldeles egen Disney-animation!

Charlotte med MBE hon mottog av Queen Elizabeth 2018.

– Men jag kommer aldrig att glömma när jag fick mitt MBE (Medal of the most excellent order of the british empire) av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II för tjänster till skönhets- och kosmetikindustrin – det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Vad betyder makeup för dig?

– Makeup och hudvård är magi och kraft! Och skönhet är verkligen så mycket mer än dekoration. Den har en otrolig förmåga att ge kraft åt alla, överallt, och jag tror verkligen att den kan förändra ditt liv.

Annons

– Makeup har den magiska förmågan att förändra din sinnesstämning – den kan boosta ditt självförtroende, lyfta dig när du känner dig nere, och bokstavligen ge dig ny energi.

Makeuptrender enligt charlotte Tilbury

Vilka makeuptrender ser du kommande säsong och viralt?

– Jag älskar att skapa trender och föra fram skönhets-DNA från de kändisar jag har arbetat med och dela dem med världen.

Och med vilka produkter?

– Jag har alltid varit känd som glowens drottning och för att skapa sensationella virala produkter. Jag älskar att se så många fantastiska trender uppstå från TikTok. Mina Beauty Light Wands och deras högblanka highlight-effekt som blir så otroligt fina på huden, oavsett ljus!

Hy med glow har alltid dominerat catwalken och sociala medier och kommer att fortsätta med "mermaidcore." Det handlar om glasliknande, strålande hud som ser fräsch och återfuktad ut.

Klicka på bilden för att komma direkt til l produkten.ronnie

– Min nya Magic Hydrator Mist, nya Magic Water Cream och ikoniska Hollywood Flawless Filter är perfekta för att uppnå den här looken och arbeta i harmoni för att skapa vacker, hälsosam hud med den mest otroliga, glass-skin-looken.

Annons

Ge oss ett av dina bästa makeuptricks!

– Jag älskar en sotad ögonmakeup! Jag säger alltid, "Smokey eye til I die" En sotad ögonmakeup kommer genast att höja din look - det är en look som så många älskar men kan vara rädda att prova på sig själva - det är därför jag skapade mina lyxiga ögonskuggspaletter!

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

– De gör det snabbt och enkelt för alla med fyra enkla steg: prime, enhance, smoke och pop! Mitt snabba röda mattan-glow-trick är att applicera Pop-nyansen med min fingertopp på mitten av ögonlocket för att omedelbart få ögonen att "poppa"!

Foto: TT

Annons