5 fina flätor – som passar perfekt till vardag som fest

Flätor som passar till både vardag och fest

Det finns mängder varianter av flätor och de går att kombinera både till fest och vardag. Under sommaren när det är varmt är det även skönt att få bort håret i en fin fläta.
28 juni, 2021
0:52

Efter reklamen: Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

(0:52)

Flätor är perfekt sommarfrisyr, både till stranden och till sommarfesten. Det finns många olika typer av flätor som du enkelt själv kan sätta upp. Vi listar 5 flätor som både är enkla och väldigt fina.

1. Fiskbensfläta

Fiskbensfläta är en klassik fläta som passar perfekt till middagar eller fest. Addera blommor i flätan för det där lilla extra.

Gör så här:

Dela upp håret i två lika stora delar. Ta en hårslinga från ytterdelen av den ena sidan och för in i den andra. Gör det samma med den andra sidan och fortsätt därefter med varannan sida. Avsluta med att spänn fast flätan med en snodd. Dra gärna lite i flätan för att få en lite rufsig stil.

2. Vattenfallsflätor

Vill du kombinera utsläppt hår med en fläta är vattenfallsflätor perfekt. En fläta som både är enkel att fläta och väldigt fin. Test att locka håret för det där lilla extra. Passar till både långt och kort hår.

Gör så här:

Dela upp håret i en mittenbena och locka det. Samla en bit av håret vid en sida av ansiktet. Börja fläta. Dra hårsektionen bort från ansiktet och låt den falla mellan de två andra sektionerna. Låt den hänga ner fritt så skapar du en vattenfallskänsla. Fortsätt med detta tills du har kommit till baksidan av huvudet och när flätan är vid baksidan av huvudet, fäster du den med hårnålar. Gör samma sak på nästa sida av huvudet.

3. Blanda olika typer av flätor

Den perfekta frisyrer till fest eller bröllop är denna blandning av flätor. Addera gärna en blomma för en somrig look.

Gör så här:

Börja med en fiskbensfläta vid en sida av ansiktet. Dra denna sedan till andra sidan och fäst med hårspänne. Gör därefter en klassisk låg fläta under fiskbensflätan och snurra sedan denna runt till en boll. Fäst med hårspänne. Dra i flätorna för en rufsig stil.

4. Utbakad fläta

Ibland måste det gå fort och enkelt. En utbakad fläta kan du enkelt göra själv och passar till både träningen när du inte vill att håret ska vara i vägen eller kanske en dag på stranden.

Gör så här:

Dela upp håret i tre sektioner där flätan ska börja. Börja fläta med att ta en sektion från höger och lägg den först under, sedan mellan vänster och mitten sektion. Gör den sektionen en del av vänster sektion. Gör sedan samma sak fast med vänster sektion. Varje gång du flätar tar du med lite hår från respektive sida.

5. Flätor som diadem

Ibland vill vi få bort håret från ansiktet med ändå ha utsläppt. Då kan två flätor som ett diadem vara ett bra alternativ.

Gör så här:

Fläta två små klassiska flätor på varsin sida av ansiktet. Dra bort dem från ansiktet så att de möts vid bakhuvudet. Fäst med hårspänne.

Läs även: Bäst i test solskyddsfaktor – ELLEs stora guide

Foto: Imaxtree, TT, Unsplash

Missa inte

Hollywoodkändisarnas fantastiska hårförändringar 2021

Vilka hårförvandlingar!

Sidenörngott är bra för hår och hud – allt du borde veta

Har du koll på senaste beautytrenden?

7 kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

Så fina!