Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

ELLEs Beautyredaktör testar: hårprodukterna alla pratar om just nu

Vårens mest hajpade hårprodukter 2021

ELLEs Carin Hellman har testat vårens hajpade hårprodukter.

En fluid som synbart slätar ut håret, en hårmask som ger otrolig bounce och mjukhet och ett "drömvatten" som slätar ut frissiga längder. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman har testat tre hårprodukter som snurrar om och hypas i sociala medier.
23 april, 2021

Ja, är vi inte alla ständigt på jakt efter "drömprodukten" för håret? Den där crèmen eller sprayen som slätar ut frissighet, maxar glansen och ändå låter håret ha studsig bounce?

Under våren har tre hårprodukter rönt enorm sådan i sociala medier och i princip flugit från butikshyllorna. Vi pratar om en fluid som synbart slätar ut håret, en hårmask som ger otrolig bounce och mjukhet och ett "drömvatten" som slätar ut frissiga längder.

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman har testat dessa tre "gamechangers" som ska släta ut och ge håret ny styrka och glans:

"Drömvattnet" mot frissighet – Elvital 8 seconds dream water, L'Oréal Paris

99 kronor och ja, L'Oréal Paris Elvital "drömvatten" har på senare tid blivit hårhajpen som flugit från hyllorna och TikTokats för miljontals. 8 seconds dream water ska, precis som namnet skvallrar om, appliceras i håret när du tvättat det med schampo under åtta sekunder. Du använder det istället för ett balsam.

"Drömvattnet" är precis som det låter, en vattenliknande formula och är baserad på så kallad lamellteknologi, enklast förklarat mikrosmå molekyler som tillfälligt, till nästa gång du tvättar det, jämnar ut hårsiktet och på så sätt jämnar ut frissighet och torra toppar.

Beautyredaktör Carin Hellman recension: "När man väl lyckats manövrera 8 seconds dream water kan man absolut känna att jag närmar mig ett drömhår – håret blir både glansigt och utslätat, utan att det känns tungt eller flötigt. Otroligt bra i kombination med värmeverktyg, glansen blir fin och håret följsamt.

Dock ställer själva vattenformulan till det i duschen. Produkten rinner bokstavligen mellan fingrarna och det är omöjligt att vara så snabb med att applicera i hela håret och sedan se till att det sitter i endast ÅTTA sekunder. Enklast hade egentligen varit om produkten varit i sprayflaska (please L'Oréal, läs mina tankar!) för att man inte ska hälla halva flaskan rakt ut i duschen istället för håret." Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Hårinpackning för va-va-voom glans – N° 8 Bond intense moisture mask, Olaplex

Olaplex har med sin patenterade molekylteknologi som ska reparera och sammanlänka hårets svavelbildningar och på så sätt får håret att kännas mjukt, följsamt och "studsigt" utan att det tyngs ned. Olaplex finns som salongsbehandling och som ett flertal produkter där man tar med sig molekylteknologin hem.

Senast ut är N°8 Bond intense moisture mask som är varumärkets första mer klassiska hårinpackning. Den ska alltså användas efter schamponering och allra helst verka 20 minuter för att håret ska bli stärkt och ändå behålla sin volym och luftighet.

Beautyredaktör Carin Hellman recension: "Att hitta en inpackning som maxar både fukt och glans till håret, utan att det blir tungt och känns flötigt efter en dag brukar vara svårt för mig. Men den här hårmasken lyckas faktiskt att ge både volym och extremt härlig glans och följsamhet till håret. Torra trassliga toppar känns som lagade efteråt!

Enda minus är verkningstiden och att produkten är realtivt odryg, i alla fall på ett tjockare hår som mitt. Det är alltid en utmaning att sysselsätta sig 10 minuter efter schamponering (ja, för hur länge kan man skrubba sig och vänta på att hårmasken ska verka :)?) Men det är verkligen värt att vänta ut tiden. Men jag har också haft i den fem minuter och tycker mig få i princip exakt samma härliga slutresultat som efter 10. Så verkningstid går säkert att anpassa. Framförallt är jag imponerad av hur mycket volym och bounce håret har efteråt, tillsammans med maxad glans!" Läs fler recensioner och kö produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Hajpade leave-in-hårinpackning – Leave-in molecular repair hair mask, K18

På kort tid har K18 hårmask blivit en megasnackis på beautycommunitys och sociala medier. Det är en likande teknologi som Olaplex, men här har man patenterat en molekyl som ska reparera hårets keratinkedjor som ofta går av när håret utsätts för värme, färg och blekning.

Formulan är en en krämig leave-in-produkt som allra helst ska användas efter ett detoxschampo då håret är helt "strippat" från torrschampo och stylingrester. Man schamponerar alltså först och använder inte balsam, utan tar en mindre mängd Leave-in molecular reapir hair mask och låter den verka minst fyra minuter innan man fönar eller använder värme.

Beautyredaktör Carin Hellman recension: "Jag gör som anvisat och tvättar håret med detoxschampo första gången jag använder K18. Det känns först osannolikt att håret ska bli glansigt och slätt när man står med håret som ett trassligt fågelbo efter detox-tvätt, men efter att ha handdukstorkat håret och applicerat några klickar hårmask i längderna är det verkligen som om håret genomgår en ren transformation!

Varenda trassel reds ut och jag kan snabbt och enkelt dra en vanlig borste genom håret för att lite senare föna det och få helt otrolig glans och volym i håret. Det känns verkligen "lagat", det är som en storstädning av håret efter vintern.

Enda minus är priset... 895 kr för 50 ml är rätt magstarkt och jag behöver även mer i mitt långa tjocka hår än den mindre mängd produkt som anges. Men kan man leva med det höga literpriset är det verkligen en gamechanger för att få nytt liv och styrka till längderna!". Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Beautyredaktören väljer: aprils bästa beautynyheter

Sulfatfritt schampo och refills – så gör du din hårvårdsrutin miljövänligare

Vårens bästa hållbara och multifunktionella beautyprodukter