Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

ELLE testar Asian head spa – allt du behöver veta om behandlingen

20 nov, 2023 
asian head spa behandling recension
Vårdande, djuprengörande och såklart avkopplande – Asian head spa är behandlingen alla pratar om på sociala medier. ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har testat den virala snackisen och samlat allt du behöver veta om behandlingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLEs beautyredaktör testar Asian head spa-behandlingBrand logo
ELLEs beautyredaktör testar Asian head spa-behandling

Har du TikTok har du garanterat inte missat det senaste årets stora behandlingssnackis Asian head spa treatment. Behandlingen, som egentligen funnits länge och ursprungligen kommer från Japan, har sakta men säkert börjat etablera sig runt om i världen och har också hittat till Sverige.

Asian head spa therapy – allt du vill veta om behandlingen

Förutom att vara avkopplande finns det mängder av fördelar med ansikts- och hårbottenbehandlingen! ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har såklart testat den virala snackisen och dessutom tagit experthjälp av Kim Tran som berättar allt du behöver veta om Asia head spa therapy.

vad är asian head spa

Vad är Asian head spa therapy?

– Det är som en ansiktsbehandling fast för hårbotten som djuprengör, vårdar och behandlar hårbotten och hår, säger Kim Tran som äger Asian head spa-salongen Kim beauty room.

Annons

Var kommer Asian head spa från?

– Head spa kommer ursprungligen från Japan, men nu ser vi att behandlingen har hittat till Europa och den finns bland annat i Paris, London och Sverige. Alla länder och behandlare gör däremot på sitt sätt. Jag har till exempel kombinerat och använder olika delar från olika länder i Asien som jag har hittat när jag har rest runt och testat olika behandlingar. Jag använder kinesiska tekniker till ansiktsmassagen, maskiner från Korea och skalpmassagen kommer från Japan.

asian head spa behandling sverige

Vad gör man under en Asian head spa-behandling?

– Först börjar man med en mild massage av huvud, nacke och axlar. Därefter går jag in på rengöring och ansiktsvård i kombination med en kinesisk ansiktsmassage-teknik. Sen jobbar vi med hårbotten, inklusive schamponering, exfoliering och ångning. Jag lägger också en mask för att rengöra på djupet och minska talg. Och så avslutar jag behandlingen med att torka håret. Jag använder 100 procent växtbaserade produkter under hela behandlingen, vilket känns viktigt för mig.

Annons

Varför är Asian head spa therapy bra?

– Vi utsätter ofta vår hårbotten för värme från stylingverktyg och torrschampo eller andra olika hårprodukter som kan täppa till. Därför är det viktigt att ta itu med hårbottenproblem och att tilltäppande ämnen tas bort ordentligt och regelbundet, så att hårbotten kan "andas" och må bra.

Kim fortsätter och berättar att behandlingen också har en bra och avkopplande effekt:

– Vi jobbar på områden där det finns spänningar och värk kring huvud, nacke och skuldror. Behandlingen förbättrar också cirkulationen och löser upp spänningar, förebygger migrän och stimulerar hårväxten.

Vad gör de olika maskinerna i Asian head spa?

– Maskinerna har olika effekter för att öka behandlingens effektivitet. Ångmaskinen används för att slappna av och öppna upp hårsäckarna. Med scalp scannern kan man analysera olika typer av hårbotten för att skapa en lämplig behandling. Och elektriska kammar har en massage-effekt och hjälper produkterna att penetrera ner i hårbotten bättre.

asian head spa treatment behandling

ELLEs beautyredaktör testar – så var Asian head spa-behandlingen

"Jag såg Asian head spa, eller mer specifikt Japanese headspa scalp treatment, på TikTok för över ett år sedan och har efter det dagdrömt om att få testa behandlingen. För gillar Kim Kardashian den, då vågar jag nästan lova att den är bra! Och ja, behandlingen var absolut värd sin väntan.

Annons

Behandlingen inleddes med aromaterapi och massage på huvudet med hjälp av två olika verktyg. Redan där hade jag rysningar! Efter det fick även ansiktet en ordentlig massage, exfoliering och ansiktsmask.

behandling japanese head spa

Sedan var det dags för hårbotten! Det skrubbades, det masserades, det exfolierades noggrant, det ångades och det tvättades. Listan tar aldrig slut. Men jag bara låg där och njöt till fullo. Jag har nog aldrig kommit ner i varv så snabbt som jag gjorde där och då.

Jag verkligen njöt av att ligga bland de ljuvliga dofterna och ångan – och jag älskade känslan av hur vattnet rann så fint över huvudet, öronen och håret. Bågen fördelade vattnet perfekt och det blev aldrig någonsin obehagligt. Otippat nog var momentet där öronen fick massage med löddrande schampo ett av mina favoriter. Men att också känna vattnet rinna över ögonen som var täckta av en handduk, det var minst lika härligt.

Jag vågar faktiskt säga att det här är topp tre bästa behandlingar jag någonsin gjort – och jag dagdrömmer mig vidare tills det är dags igen."

Annons