Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Därför får du vita fläckar på naglarna

25 dec, 2016 
AvJennie Sandberg
Kalciumbrist, för lite protein eller stress? De små vita fläckarna på naglarna har många märkliga rykten, de flesta är långt ifrån sanningen menar en expert.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Näringsbrist är en vanlig teori när vi funderar över de märkliga vita fläckar som kan uppstå på naglarna. Men enligt norska näringsfysiologen Tine Sundfør har fläckarna ingenting med våra kostvanor att göra, skriver norska sajten kk.no.

Nagleln i mitten har en liten vit fläck, ett ”blåmärke” enligt Tine Sundfør.

– Det är en myt att de vita fläckarna på naglarna orsakas av för lite mjölk eller kalcium. Vi vet inte riktigt varför de uppstår, säger hon till tidningen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Fläckarna är heller inget tecken på sjukdom, utan orsakas i de flesta fall av att luft nått nagelplattan, antagligen på grund av en liten skada i nageln.

Enligt Sundfør kan de liknas vid blåmärken, som syns först flera veckor efter att skadan skedde. De vita fläckarna försvinner i takt med att nageln växer ut.

Annons