Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Min skönhetsrutin: Cherrie

04 aug, 2018 
AvLovisa Lundström
Cherrie
Hon är världsmästare på plattång och passar på att sortera tankarna när hon fixar håret. ELLE möter coola artisten Cherrie som låter humöret styra vinkeln på eyelinervingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 snabba med CherrieBrand logo
3 snabba med Cherrie

Namn: Sherihan Cherrie Abdulle Hersi.

Ålder: 27 år.

Bor: I Bromma och Rinkeby.

Familj: Mamma, tre syskon och pojkvän.

Gör: Artist.

Följ: På Instagram @chvrrie och Twitter @chxrrie.

Cherrie

Hur ser ditt intresse för skönhet ut?

– Jag var lite av en pojkflicka som barn. Och som tonåring dansade jag mycket, då hade jag bara mjukiskläder och svettades jämt så det var ingen idé att sminka sig. Jag hade inte så mycket koll. Men när jag blev artist blev det mer viktigt att ha en look.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag använder ett kit från Rituals med fyra olika produkter. En dagcrème, en ansiktsvätt, en skrubb och ett serum. Skrubben The ritual of namasté skin brightening face exfoliator använder jag en eller två gånger i veckan eftersom jag är så torr. Masken heter Intense moisture serum och är också väldigt bra mot torr hy. Till vardags när jag är stressad kör jag bara ansiktstvätten Sensational soft cleanse och dagcrèmen Miracle beautifying daycream. På kvällen … jag vet att det inte är bra men då kör jag oftast makeupborttagningsservetter för att det är så enkelt.

Hur sminkar du dig?

– Jag kan typ inte använda smink själv, bara det enklaste som jag kör varje dag som eyeliner, mascara och ögonbrynspenna. Men jag har en helt fantastisk makeupartist som sminkar mig inför alla spelningar, videoinspelningar, fotograferingar och så. Hon heter Milena Yigsaw och hon är enligt mig världens bästa makeupartist. Och tro mig, jag har letat. De flesta makeupartister i Sverige kan inte sminka mörk hy. Min hy skiftar i gult och rött på vissa ställen och så har jag ljusare hy runt ögonen. Tidigare när jag har haft makeupartister har de sminkat mig så att jag ser grå ut. Men med Milenas hjälp har jag till och med vågat testa nya saker, som ljusare läppstift till exempel. Hon har fått mig att ändra hela min syn på min look och fått mig att börja våga uttrycka mig mer med makeup.

Annons

Hur får du till din perfekta eyeliner?

– Jag brukar lägga den hela vägen längs fransraden på övre ögonlocket. Sedan målar jag bara från mitten och ut under nedre fransraden. Flärpen i yttre ögonvrån gör jag alltid sist. Den formar sig efter mitt humör kan man säga. Om jag har en bra face day kan den hänga lite neråt, det gör inget om jag ändå är pigg. Men om jag är trött och behöver se lite mer energisk ut så får den peka uppåt. Nyligen fick min makeupartist mig att testa knallblå eyeliner, det var roligt att tänka utanför boxen. Min bästa vardagseyeliner är från H&M. Bästa mascaran är L’Oréals Volume million lashes, den har en smal borste som är lätt att komma åt även de minsta fransarna med.

cherrie

”Min bästa vardagseyeliner är från H&M. Bästa mascaran är L’Oréals Volume million lashes, den har en smal borste som är lätt att komma åt även de minsta fransarna med.”

”Jag letade i flera år efter en vinröd matt läppenna, till slut hittade jag den perfekta nyansen på H&M. Min makeupartist visade mig nyligen märket Nalm Cosmetics, det är några tjejer från Husby som gör det perfekta matta läppstiftet.”

Annons

Hur får man en bra face day?

– Eftersom jag reser så mycket, ibland till flera länder i veckan, så handlar det mest om ifall jag hunnit vila ordentligt och om jag har ätit bra senaste veckan.

Har du dina egna fransar?

– Nu har jag det, för jag har inte hunnit gå till min franstjej. Men om jag hinner så gör jag det. Annars brukar min makeupartist sätta på tillfälliga lösögonfransar.

Hur målar du läpparna?

– Jag letade i flera år efter en vinröd matt läppenna, till slut hittade jag den perfekta nyansen på H&M. Min makeupartist visade mig nyligen märket Nalm Cosmetics, det är några tejejer från Husby som gör det perfekta matta läppstiftet. Det har jag använt jättemycket sedan dess.

Du har ett starkt budskap i din musik, tycker du att man också kan ha ett budskap med sin look?

– Jag förstod inte det tidigare men nu har jag fattat det till 100 procent. Det blev tydligt för mig i och med min video till låten 163 som blev viral. Jag var klädd i ljusa färger, det sänder ut en signal om att jag är en slags beskyddare, som en storasyster, som en ljus ängel över Rinkeby, den plats som jag älskar så mycket. Jag har förstått senare hur mycket den videon har betytt för många afroamerikaner. De mörka kropparna och orten-känslan och euforiska färger i både smink och kläder, det blir visuellt behagligt. Man kan representera något med sin look.

Annons

Brukar du göra några behandlingar?

– Nej, jag borde göra det oftare! Men när jag hade en spelning i Sydkorea nyligen köpte jag massor av sheet-masker, jag hade hört att de är väldigt duktiga på hudvård.

Din relation till doft?

– Jag har många parfymer som jag både har fått och köpt. Men jag brukar faktiskt nästan bara använda min pojkväns parfym. Jag föredrar maskulina dofter.

”Rituals skrubb The ritual of namasté skin brightening face exfoliator använder jag en eller två gånger i veckan eftersom jag är så torr. Serumet heter Intense moisture serum och är också bra mot torr hy.”

Hur tar du hand om ditt hår?

Annons

– Jag använder nästan bara mitt älsklingsmärke Shea moisture till håret och försöker att inte tvätta det för ofta så att det torkar ut. Schampo, balsam och inpackning. Det är svårt att hitta i Sverige men går att köpa på nätet. Jag har axellångt hår men brukar sätta i clips. Sedan använder jag plattång, det sliter på håret men jag älskar känslan av ett långt svall. Jag är bäst i världen på plattång! När man har afrohår som jag så måste man platta på ett visst sätt och jag har lärt mig det. Alla som jag har plattat håret på tycker att det blir helt fantastiskt. Det är väldigt meditativt också att platta håret. Jag älskar att man inte behöver tänka, man kan bara sitta där och platta och sortera sina tankar.

Kroppsprodukt du inte kan vara utan?

– Skrubbcrème! Jag är otroligt len för att jag använder det så mycket. Och så gillar jag att smörja in mig i kokossmör. Det har jag använt sedan jag var liten. Då gick jag alltid runt och luktade kokos, nu brukar jag köpa en oparfymerad.

Annons

Produkter du gärna köper med dig på resor?

– Jag gillar att testa nya produkter, så jag kollar alltid vad som finns när jag är ute och reser. Men mest håller jag mig till det jag gillar i flera år. När jag var i London senast hittade jag en bra affär med produkter för afrohår. Där köpte jag en superbra produkt som heter Edge control. Man sätter den på en tandborste eller en mascaraborste och så kan man styla det fina babyhåret kring ansiktet, det blir väldigt fint när man har slickad tofs eller om man har peruk.

Hur tar du hand om dina naglar?

– Jag går till en nageltjej när jag hinner. Jag gillar att ha ganska långa naglar i någon färg som poppar.

Har du några skönhetsikoner?

– Den måste väl ändå vara Rihanna! Det är den enda levande jag kan komma på. Annars Aaliyah.

När känner du dig som vackrast?

– När jag är jättestressad och måste sminka mig och klä på mig jättesnabbt. Om jag har fyra timmar på mig och kan ta det lugnt blir det inte alls bra. Men har jag bara en halvtimme, då blir det perfekt.

Läs också:

Min skönhetsrutin: Jenny Fredriksson

Min skönhetsrutin: Thomas Sekelius

Min skönhetsrutin: Amelia Widell

Min skönhetsrutin: Nina Oja

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons