Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Charlotte Tilbury lanserar parfymer – ELLE fick en exklusiv intervju med beautystjärnan

15 apr, 2024 
charlotte tilbury parfym lansering
Charlotte Tilbury ger sig in i parfymens universum och lanserar sex dofter för hela känsloregistret. AI, färgteori, känslostärkande molekyler och kristaller har varit med och skapat dofterna. ELLE fick en exklusiv intervju med Charlotte Tilbury inför den nya lanseringen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

Hon har över 30 års erfarenhet i branschen, är Hollywood-kändisarnas favorit och har blivit en beautyikon att räkna med. Charlotte Tilbury har fått oss alla att sukta efter glow – och har många virala produkter i sitt sortiment. Vi pratar såklart om klassiker som Hollywood Flawless Filter och Charlotte´s Magic Cream. Men nu är det dags att ta nästa steg – något som beautygurun har drömt om med länge! Charlotte Tilbury lanserar nu parfymer, som är mer än bara dofter.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson fick en exklusiv intervju med Charlott Tilbury inför den nya storsatsningen som bjuder på en riktig känslostorm!

charlotte tilbury parfymer

Charlotte Tilbury lanserar parfym – allt om dofterna

Frågan Hur vill du känna dig idag? var början på en lång och väldoftande resa. Resultatet blev sex parfymer: More sex, Love frequency, Magic energy, Calm bliss, Cosmic power och Joyphoria. Charlotte själv beskriver dofterna som sex osynliga superkrafter och tanken är att parfymerna inte bara ska få dig att lukta gott – utan också få dig att må bra.

Annons

– Jag är väldigt spänd över det här projektet! Jag är så stolt och förälskad i mitt märke och har en så stor passion för innovation och jag älskar att skapa och komma på nya saker, så för mig har det varit otroligt spännande, säger Charlotte Tilbury till ELLE.

Charlotte Tilbury parfym lansering nyhet

Charlotte beskriver dofterna som mer än bara parfymer, och förutom tre av världens vassaste näsor, är även AI, färgteori, känslostärkande molekyler, kristaller och neurovetenskap involverat.

– För mig handlar allt om hur du vill känna dig och jag säger alltid att jag säljer känslor. Känslan av självförtroende och känslan av glädje. Det är därför jag älskar det jag gör och jag tror att det är därför mitt företag har varit så framgångsrikt. Och nu med parfymerna kan jag göra det ännu mer! Om du till exempel ska på en arbetsintervju och vill känna dig lugn, balanserad och sofistikerad, kan du addera Calm bliss eller Magic energy.

Annons

För beautygurun är Charlotte Tilbury mer än bara ett beautymärke och ett livsverk. Hon menar att kunder sällan köper en produkt, utan en hel look och att hon nu vill förlänga det med en hel känslogarderob.

– Varför skulle du nöja dig med en doft och en känsla när du kan känna så mycket olika saker? Om du börjar dagen med ett yogapass vill du känna dig lugn, men om det sen regnar under dagen så kanske du vill känna extra glädje. Och om du ska vidare ut på kvällen och vill känna dig attraktiv och förförisk vill du ha något som boostar det och då är More sex eller Love frequency perfekt. Du behöver ett litet bibliotek med dofter för att matcha dina känslor!

charlotte tilbury parfym lansering

Passande nog ser parfymernas förpackning också ut som små böcker med tillhörande "magisk formel" om doften. Men det tog många år innan Charlotte Tilbury fick sin dröm att gå i uppfyllelse.

Annons

– Jag har alltid känt att jag inte vill göra parfym bara för att. När jag har tänkt på parfym har jag alltid tänkt att jag ville göra något revolutionerande och så hittade jag IFF (International Flavors & Fragrance reds.anm.) som kunde göra det jag drömt om. Att stoppa en känsla i en flaska med hjälp av neurovetenskap. Och nu har vi tillsammans samlat känslan av kärlek, energi, lugn, power, förförelse och glädje i vackra flaskor med hjälp av känslostärkande molekyler.

När lanseras Charlotte Tilburys parfym?

De sex nya parfymerna finns att köpa online och i butik från och med den 2a maj.

Var kan man köpa Charlotte Tilbury?

Charlotte Tilburys produkter säljs exklusivt på NK och nk.se i Sverige.

Foto: Charlotte Tilbury

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons