Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Byredo och Susanne Kaufmann i väldoftande samarbete – se produkterna här

13 sep, 2023 
Byredos Ben Gorham och Susanne Kaufmann lanserar en serie beautyprodukter som hyllar den sensoriska kopplingen mellan hudvård och doft. Här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Allt du vill veta om nytvättade dofterBrand logo
ELLE Beauty: Allt du vill veta om nytvättade dofter

Nyligen avslöjades det att svenska Byredo och grundaren Ben Gorham i höst skapat ett skönhetssamarbete med österrikiska Susanne Kaufmann och hennes självbetitlade hudvårdsvarumärke.

Nu i september kan man nämligen stifta och dofta bekantskap med en limiterad linje beauty där de bästa av de två kreatörernas världar flätas samman.

Byredo X Susanne Kaufmann blir en limiterad skönhetslinje

Det som de båda beskriver som något som började som en vänskap och möte mellan två vänner utvecklades till ett kreativt samarbete som ska hylla båda märkenas världar, deras passion för skönhet och engagemang för lokal produktion och hantverk.

Annons
Ben Gorham och Susanne Kaufmann

Genom att kombinera Susannes expertis inom naturlig hudvård med Ben Gorhams kunskap om doft har de samspelat i att skapa en liten, men naggande god kollektion som inkluderar en djupt återfuktande doftande kroppsolja och roll-on doftolja, inspirerad av Bregenzerwald – en skogsregion i hjärtat av de österrikiska Alperna och hem för Susanne Kaufmanns varumärke.

Med inspiration från denna omgivning hyllar de doftande oljorna det idylliska landskapet, förstärkt av tallarnas gröna fräschör som täcker det bergiga området.

Byredo Doft + Susannes olja = sant

Antioxidantrika och lokalt framställda växtoljor ger långvariga fuktgivande fördelar, medan noter av jasmin och antydningar av söt fikon skapar en uppfriskande men lugnande doft, som ska påminna om den österrikiska naturen och en frisk, meditativ promenad i skogen.

BREGENZERWALD KROPPSOLJA byredo x susanne kaufmann

Inspirerad av skogens friska, uppiggande luft och utvecklad med aprikoskärn- och ängsfröolja, appliceras denna oljan över hela kroppen på fuktig hud efter dusch eller bad och massera in.

Annons
Byredo olja
Kroppsoljan.

BREGENZERWALD DOFTOLJA byredo x Susanne Kaufmann

Men denna kroppsolja är tanken att du ska transportera dig själv till Bregenzerwald-skogarna i hjärtat av de österrikiska Alperna.

Appliceras på pulspunkter där huden är varm och önskade områden på kroppen där man vill ha en mjuk och "hudnära" doft.

Parfymoljan.

Båda är tillgängliga online och i Byredo-butiker, samt online hos Susanne Kaufmann och hos utvalda återförsäljare från den 14 september 2023.

Annons
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips
Annons

Foto: Angela Lamprecht

Annons