Artikeln innehåller reklamlänkar

Byredos nya volymmascara – Beautyredaktören spår vårens bästsäljare

byredo mascara nyhet långa fransar

Inte bara vårens allra färgstarkaste skrud – Byredos nya (kermitgröna!) mascara tar franslyft till en ny nivå. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har testat.
01 april, 2022

Att det varit Byredos mascaror blicken nästintill magnetiskt dragits till är ingen slump. Den allra första mascaran Space Black lanserades i samband med att Byredo tog klivet in i makeupens värld och den klarröda, förlängande mascaran sålde snabbt slut och blev en av mina absoluta show-pieces i makeuplådan.

Space Black har även kommit i en vattenfast version, döpt till Tears in rain och nu kommer en uppföljaren för fransar som hellre byggs på höjden än på längden.

Årets bästa vattenfasta mascaror – och så tar du bort vattenfast mascara

ELLEs Beautyredaktör testar! Så bra är nya mascaran från Byredo

För nya mascarakompisen Astronomical mascara är en otrolig volymbyggare i grönaste Kermit-skrud.

Bäst med denna gröna skapelse är helt klart borsten! Att en volymbyggande mascara kommer med en mindre, mer lättmanövrerad borste gör att den är oerhört lättapplicerad. Ingen risk för klumpbildning – den här skapar fransar med en sofistikerad variant av volym, lager för lager.

Att formulan är tämligen osviklig gör det hela inte sämre – även under en intensiv dag och förflyttningar mellan inom- och utomhusmiljö, finns inte ett spår av svärta under ögonen.

Här kan du köpa mascaran i Sverige (länk till Kicks).

Ny kreativt ansvarig för makeupen

Ett annat beauty-wow ljöd genom skönhetskretsarna när Byredo nyligen offentligjorde att makeupartisten Lucia Pica blir deras nya Creative image and makeup partner och ersätter makeupartist Isamaya Ffrench som varit med sedan Byredo lanserade makeup 2020.

byredo Lucia Pica

Lucia Pica och Byredos grundare Ben Gorham.

Italienska, Napoli-födda Lucia Pica är känd för sin färgstarka, men oerhört bärbara makeupstil med en sann rå, twist och kommer senast från att ha varit chefsmakeupartist och kreativt ansvarig för Chanels makeup.

Blir spännande att följa var hon tar makeupen vidare för Sveriges mest avantgardistiska beautyhus – Lucias första kreativa insatser för Byredo kommer man att få se till höstmakeupen 2022 .

ELLE Beauty: Allt du vill veta om C-vitamin
2:46

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om C-vitamin

(2:46)

Slå på ljud