Artikeln innehåller reklamlänkar

Hållbar och miljövänlig beauty att satsa på 2020

Miljövänliga hållbara beautytrender 2020

Visst är naturen vidunderlig och vi måste ta hand om den! Allt fler skönhetsaktörer både inspireras av naturen och vill verka för en bättre miljö. Följ med in i en ny, naturlig och mer hållbar beautyvärld. ELLE listar vårens bästa miljömedvetna beautyköp.
11 maj, 2020
Fantastiskt effektiva rengöringsprodukter som är snälla mot miljön
Slå på ljud

 

Att vi alla behöver bidra till en mer hållbar konsumtion – även när det gäller våra beautyinköp. Positivt nog gör allt fler aktörer – mindre nischvarumärken till stora skönhetsdrakar – allt mer för att bidra till makeup, parfym och hudvård med genomtänkt hållbarhetsfilosofi i allt från refillsystem, till återvinningsbara förpackningar och ett innehåll med större miljö- och samhällsengeagemang.

ELLE listar initiativ med hållbarhet och miljöengagemang i fokus:

1. Skandinavisk ekologi

Många svenska varumärken var tidiga på bollen med att tänka hållbart. Estelle & Thild är en av pionjärerna och har sedan starten för över 10 år sedan verkat för ecocertifierat innehåll och förpackningar med strikt miljötänk.

EStelle & Thild

Estelle & Thild Instant glow body oil.

En av de senaste ljuvligheterna från Estelle & Thild är kroppsoljan Instant glow body oil. Finns att köpa här. (länk till butik)

Glow nutrients face oil, Bagliora.

Baglioras Glow nutrients face oil.

Nu har de även fått sällskap av svenska hudvårdsvarumärket Bagliora som i dagarna lanserat sitt nya naturligt baserade Glow nutrients face oil med nio ekologiska och omegafettrika oljor. Finns att köpa här. (länk till butik)

 

Svenska Björk & Berries, som sedan starten gjort ekologiskt och naturligt framställda produkter, gör ett omtag i år. Ny design och förpackningar i återvunnen plast och glas, som är lättare att återvinna. Nya serien Fjällsjö är en ljuvlig kollektion hand/kroppstvål- och lotion samt en härligt nytvättad parfym med samma namn. Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Medveten makeup

Makeup är en snårig skog om man vill hitta produkter som verkar medvetet för att skapa så liten åverkan som möjligt på miljön. Men det finns en rad fina koncept med miljöengagemang som högsta prioritet!

Idun mineral

Idun Minerals mascara Gull.

Svenska Idun har sedan starten 2011 mineralmakeup som tar största möjliga hänsyn till hud och natur – alla produkter är utarbetade för känsliga hudtyper och deras puderfoundation har även Astma- och allergiförbundets rekommendation.

Deras mascaror är numera helt veganska och nyligen har man även lanserat nya, mer miljömedvetna förpackningar där man använt 50 % mindre material än tidigare. Finns att köpa här. (länk till butik)

 

nikas Certified Organic Cream Illuminisor

Inikas Certified Organic Cream Illuminisor.

Inika Organics är ett australiensiskt som grundades  Sydney redan 2006 och är ett helt naturligt, veganskt och ekologiskt certifierat makeupmärke. Inikas Certified Organic Cream Illuminisor är en superkrämig och fantastiskt fin hihghlighter som blir toppen på solstänkt hy. Finns att köpa här. (länk till butik)

3. Ekopionjären

Kjaer Weis

Kjaer Weis The beautiful oil.

Danska Kjaer Weis är ingen gröngöling när det gäller naturliga och miljömedvetna skönhetsprodukter. Hennes stilrena makeup kan sedan starten 2010 köpas som refill, den görs i liten skala och tar mesta möjliga hänsyn till miljön.

Hennes The beautiful oil är en ljuvligt återfuktande och skyddande ansiktsolja där 95 procent av formulan kommer från ekologiska odlingar. Finns att köpa här.

Creme Blush i tonen Precoius.

Kjear Weis Creme Blush i tonen Precoius.

Kjear Weis refillsystem för makeup finsn i flera fina toner och utföranden – här Creme Blush i tonen Precoius. Finns att köpa här.

4. Hållbar lyx

Diors Miss Dior och Lancômes Idôle.

Lancômes senaste parfym Idôle tar ett stort steg för att göra segmentet lyxparfym mer hållbart. Idôle-flakongen är nämligen refill och kan, när den tar slut, fyllas på vid utvalda Lancôme-diskar runtom i Sverige, bland annat på Åhléns city i Stockholm.

Lancômes senaste parfym Idôle

Lancômes senaste parfym Idôle.

Dessutom kostar påfyllningen vid deras så kallade ”doftfontäner” en dryg hundralapp mindre än om du köper en ny. Finns att köpa här. (länk till butik)

Miss Dior Rose n’roses

Miss Dior Rose n’roses.

Även modehuset Dior arbetar för att göra varumärket mer hållbart – de har nu tagit bort all cellofan, onödig kartong och tryckta pappersinstruktioner som tidigare kom med förpackningarna

Miss Dior Rose n’roses är vårens härligaste rosighet till parfym. En version av Diors klassiker Miss Dior, men extra mycket romantisk ros. Finns att köpa här. (länk till butik)

Foto: Ditte Isager

LÄS MER:

Parfymnyheter med doft av te 2020

Parfymnyheterna med doft av nytvättat 2020