Parfymnyheter med doft av te 2020

Parfymnyheter med doft av te 2020
Doften av te är rofylld och lugnande – och som parfymnot en av de mest spännande och trendiga doftingredienserna. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman guidar dig till vårens med väldoftande parfymtrend.
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Kanske säger det något om vår samtid – att våren 2020:s trendigaste parfymingrediens är något som skapar känslan av avkoppling och egentid. För precis som drycken, är te som doftnot något som ger parfymen lugn och ”rymd”.

Och även som doftnot kommer den i grön, svart och vit skepnad och får lite olika uttryck därefter. Men gemensamt är att de uppfattas uppfriskande och uppiggande – ofta hittar du te-ackord tillsammans med citrus och blommiga noter. Svarta tenoter kan också uppfattas som mer rökigt växtliga.

En av de allra mest klassiska teparfymerna är Elizabeth Ardens Green tea, som sedan lanseringen  1999 varit sina te-ackord trogen. I vår dyker den upp som Green tea pear blossom med söta päron, samt White tea mandarin blossom med frisk citrus.

Armanis exklusiva kollektion Privé lanserar även Thé yulong med svart te, mandarin och lime för en mix som bäst kan beskrivas som ”smoky fresh”. Modehuset Hermès nykomling L’ombre des merveilles bär med sig drömska stråk av svart te. Även Calvin Kleins ikoniska CK one blir i vår till CK everyone, där man hittar svart te.

Annons

Armani Privé

Armani Privé Thè Yulong
Armani Privé Thè Yulong är det bästa av två världar.
Annons

Lika mycket krispig luftighet som rökigt svart te hittar du i Armani Privès nya, magiska Thè Yulong. Helt enkelt det bästa av två världar – lätt luftighet och mjuk och mer dramatisk rökighet i en och samma flakong.

Elizabeth Arden

Elizabeth Arden White tea
Elizabeth Ardens White tea blir till Mandarin blossom.

Tedofternas drottning från Elizabeth Arden, White tea blir i vår till citrussprudlande (och vitt te) doftande Mandarin Blossom.

Annons

Calvin Klein

Calvin Klein CK Everyone
Calvin Kleins CK Everyone har kryddats med svart te.

Den eviga klassiskern från Calvin Klein, CK One blir i år till CK Everyone. Du känner fortfarande igen den krispigt klara citrusnoten, men den har blandats med bland annat svart te.

Annons

Hermès

Hermès nya L'ombre des merveilles
Hermès nya L’ombre des merveilles är nästan som en dröm.

Kan bäst beskrivas som drömlik, för Hermès nya L’ombre des merveilles är en magisk mix av svart te, söt tonkaböna och rökelse i en stjärnbeströdd midnattsblå flakong.

Molton Brown

Molton Browns Mesmerising oudh accord & gold
Molton Browns Mesmerising oudh accord & gold
Annons

Inget för den blyga violen, Molton Browns Mesmerising oudh accord & gold är precis som namnet skvallrar om en hypnotiserande ny doft. Här hittar du förutom oudh och saffran även svart te.

Jo Malone

Jo Malones Earl grey and cucumber cologne
Jo Malones Afternoontea-inspirerade Earl grey and cucumber cologne.

Kan verkligen earl grey och gurka bli till parfym och något som doftar himmelskt? Ja – tro’t eller ej, men Jo Malones Earl grey and cucumber cologne är inspirerad av brittiskt afternoon tea och är lika ljuvligt avkopplande och uppfriskande som namnet.

Annons

Rituals

Rituals The ritual of chado body mist
Rituals The ritual of chado body mist med bambu och matcha-te.

I Rituals The ritual of chado body mist är det grönt matcha-te som står för det ljuvligt avkopplande. Mjuk och så mild att den med lätthet kan användas direkt ur duschen, på hela kroppen.

Annons

Le Labo

Le Labos Thé Noir 29
Le Labos Thé Noir 29 är den perfekta mixen.

En sann klassiker i genren tedoft – Le Labos Thé Noir 29 är lika mycket nybryggt svart te, som grönt frisk och vårlikt krispig. En paradoxal doft med lika mycket ”strävhet” som uppfriskande klar.

LÄS MER:

Dela på:

Annons

Laddar