Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa duscholja – Stort bäst i test

bästa duscholja bäst i test duscholja

Bästa duscholja – ELLE listar favoriterna!

En duscholja är den perfekta produkten som både rengör huden och samtidigt återfuktar! ELLE listar favoriterna som vinner bäst i test!
15 november, 2021
3:08

Efter reklamen: Allt du vill veta om: BUS

(3:08)

Torr hud som kliar? Det finns många orsaker till att din hud kan bli torr och fnasig... Förutom att vara noggrann med att försiktigt exfoliera bort döda hudceller och återfukta huden med en hudlotion, kan du också byta ut din duschtvål mot en återfuktande duscholja. Din fuktfattiga hud kommer garanterat att tacka dig!

ELLE listar årets bästa duscholja som rengör och gör huden härligt mjuk.

Varför ska man använda duscholja?

En duscholja är en härlig multiprodukt som både återfuktar och rengör! Innehållet skiljer från produkt till produkt men raps-, solros- och mandelolja är vanliga ingredienser. Det finns också duscholjor som samtidigt exfolierar lätt. ELLEs favorit hittar du längre ner!

Vad är en duscholja?

En duscholja är, precis som namnet tyder, en olja som rengör. Skillnaden mot en shower gel, är att en duscholja samtidigt återfuktar huden. Med andra ord en superprodukt att använda året om – men extra bra under det kalla och torra vinterhalvåret.

LÄS MER: Har du problem med knottriga armar och ben? En duscholja är en av många produkter som är perfekt mot Keratosis Pilaris. Här kan du läsa allt om hur du blir av med knottrorna.

Hur använder man duscholja?

Det är enkelt! Applicera i din hand och smörj ut på kroppen och skölj. Du kan med fördel också låte oljan vara kvar på huden i någon minut innan du sköljer av. Tänk bara på att en duscholja i regel ofta är väldigt dryg och många duscholjor förvandlas till en härlig och lätt mjölk i kontakt med vatten. Har du badkar hemma kan du också droppa i några droppar av duscholjan i badet. Supertips! En duscholja kan också användas som rakgel.

Bäst i test duscholja – ELLE listar favoriterna från budget till lyx

Bästa väldoftande duscholja, The Ritual of Mehr Shower Oil – Rituals

Som första ingrediens står rapsolja (Canola Oil), men i den gyllene oljan gömmer sig även ricin- och solrosolja. The Ritual of Mehr Shower Oil är en återfuktande duscholja som blir till ett lätt skum i kontakt med vatten och gör huden mjuk och följsam. Den väldoftande favoriten påminner om varmare breddgrader tack vare noter av bland annat apelsin, cederträ och blommor.

Här kan du läsa mer och köpa The Ritual of Mehr Shower Oil.

Bästa återfuktande duscholja, Almond Shower Oil – L'occitane

Almond Shower Oil från franska L'Occitane innehåller sötmandelsolja, druvkärneolja och solrosolja som gör huden fantastisk mjuk (som att du precis smort in kroppen med en lotion)! Den djupt återfuktande och väldoftande duscholjan är dryg och har en smidig pump som doserar precis rätt mängd utan att en droppe går till spillo. Stort plus för att produkten också finns som refil!

Almond Shower Oil finns att köpa här.

Bästa plånboksvänliga duscholja, pH5 Shower Oil Parfymerad – Eucerin

pH5 Shower Oil Parfymerad har inte den snyggaste förpackningen, men har desto härligare innehåll! Duscholjan, som kan användas av hela familjen, är något tjockare i konsistensen, men smälter ut fantastiskt över huden. Duscholjan är enkel att skölja av och lämnar ingen kladdig hinna på huden. Den återfuktande känslan håller kvar länge!

Klicka här för att komma direkt till pH5 Shower Oil Parfymerad. Vill du istället ha en parfymfri doftolja finns pH5 shower oil även som parfymfri variant här.

Bästa exfolierande duscholja, Body Oil Cleanser – Verso

Svenska Verso har till mångas stora glädje utökat sitt sortiment och nu även lanserat kroppsvårs. Body Oil Cleanser är den nya favoriten och ett måste för den som upplever problem med knottror på armar, axlar och ben. I duscholjan (som också vinner snyggast förpackning) gömmer sig härliga ingredienser som solrosolja och lugnande havre – och milt exfolierande salicylsyra (BHA-syra). Duscholjan blir till en härlig mjölk i kontakt med vatten och gör huden direkt mjuk, återfuktad och följsam. Små och irriterande knottror är ett minne blott på bara en vecka. De gyllene dropparna är dyra, men också otroligt dryg – och effektiv.

Body Oil Cleanser finns att köpa här.

Bästa parfymfria duscholja, Caring Shower Oil Parfymfri Duscholja – ACO

Har du torr och känslig hud är Caring Shower Oil Parfymfri Duscholja din nya vän i duschen. Den lena duscholjan innehåller sojaolja och solrosolja men också fuktbindande panthenol och glycol. Fnasiga spiror och hud som kliar är ett minne blott!

Här kan du läsa mer om Caring Shower Oil Parfymfri Duscholja.

Bästa veganska duscholja, Hydrating Shower Oil – Ida Warg

I Hydrating Shower Oil finns bland annat raps- och solrosolja samt squalane (eller skvalan som det också kallas) som påminner om det kroppsegna ämnet squalene, som hjälper till att hålla huden återfuktad och mjuk. Duscholjan har en mild doft, en lätt konsistens, men lämnar en återfuktad känsla på huden. Duscholjan står även fint på handfatet och gör händerna mjuka!

Hydrating Shower Oil finns att köpa här.

Bästa lättapplicerade duscholja, Creme de Corps Smoothing Oil to Foam Body Cleanser – Kiehl's

Mandel och en hint av vanilj – doftnoterna i Creme de Corps Smoothing Oil to Foam Body Cleanser är en fröjd för näsan. Innehållet är inte heller någon besvikelse! I den ursnygga flaskan gömmer sig en cocktail av återfuktande oljor. Ricinolja, avokadoolja och kokosolja för att nämna några. Den tjocka och sammetslena oljan blir till ett lätt skum vid applicering och huden känns genast återfuktad. Trots många oljor och tjock konsistens, lämnas ingen irriterande hinna kvar på huden.

Klicka här för att komma direkt till Creme de Corps Smoothing Oil to Foam Body Cleanser.

Bästa duscholja för torr hud, Hemp Shower Oil – The Body Shop

I The Body Shops omtyckta Hemp-serie gömmer sig härliga Hemp Shower Oil. Den lena duscholjan har till en början en något stark doft, men ingenting som finns kvar på huden efter dusch. Duscholjan innehåller hampafröolja som har återfuktande egenskaper (och innehåller fina fettsyror). Duscholjan har både ett drygt innehåll och en fin prislapp!

Här kan du läsa mer om Hemp Shower Oil (länk till Åhléns).

Foto: TT