Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Baby bangs och 5 andra typer av trendiga luggar 2022

29 sep, 2022 
Emma Watson, Zendaya och Anne Hathaway i luggar
Är du sugen på att klippa lugg men är osäker på vilken? Inspireras av kändisarna och hitta din nya look!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom årenBrand logo
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

Kort lugg, lång gardinlugg eller lockig lugg? Lugg har aldrig varit så trendigt som det är nu. Och det märks inte minst på röda mattan där den ena efter den andra kändisen dyker upp i en ny look som får oss att vilja springa till frisören. ELLE listar de hetaste luggarna 2022, se listan här!

1. Baby bangs

I augusti släppte Prada sin nya parfym Paradaoxe, som ingen mindre än Emma Watson frontar. I kampanjen ser vi skådespelaren i ny pixie-cut-inspirerad frisyr med en superkort lugg. Under de senaste åren har Emma ofta haft lugg i olika längder men nu valde hon att satsa på en kort variant som framhäver hennes lätt, buskiga bryn. Hur snyggt?!

Annons

2. Lockiga luggen

De flesta med lockig lugg vet nog hur svårt det kan vara att få ordning på den. Därför älskar vi hur skådespelaren Zendaya alltid lyckas se så "effortlessly" snygg ut i sin naturligt lockiga lugg som ramar in ansiktet. Ett tips är att applicera några droppar olja i håret för att få lockarna att hålla ihop så bra som möjligt.

3. gardinlugg

En lugg som vi aldrig kommer att få nog av är den klassiska gardinluggen. Anledningen? Jo, den går att variera i all oändlighet. Från lång till kort och rak till lockig. Under MTV Video Music Awards (VMA) dök sångfågeln Taylor Swift upp i en kortare variant som vi bara älskar!

Annons

Vill man satsa på en längre variant kan man inspireras av Matilda Djerfs magiska lugg som vi ser här.

4. Drape bangs

Drape Bangs är perfekt för dig som älskar gardinlugg men vill testa på någonting nytt. Den har på kort tid blivit populär i kändisvärlden och precis som den klassiska gardinluggen, funkar drape bangs oavsett om du har rakt eller lockigt hår, en hellång eller uppklippt frisyr. Koreanska skådisen HoYeon Jungs är supersnygg i sin.

5. BRIDGERTON-LUGGen

Det är inte bara inom kändisvärlden som luggar har fått ett uppsving, utan även inom filmindustrin. I bland annat Netflix-serien Familjen Bridgerton har karaktären Daphnes microlugg blivit mycket omtalad.

I en intervju med Harper's Bazaar berättar seriens hår och makeup-designer, Marc Pilcher, att luggen är inspirerad av Audrey Hepburns karaktär i filmen War and Peace.

– Det var från början tänkt att luggen skulle va kort, rak och heltäckande. Men under processens gång ville Chris (serieskaparen) mjuka upp hennes look. Så därför har vi delat upp luggen och kammat den åt sidorna för att framhäva hennes ansikte. Det är historien bakom den. Och nu pratar alla om hennes lugg.

Annons
Audrey Hepburns i War and Peace.
Audrey Hepburns i War and Peace.

6. Klassisk hellugg

Och sist men inte minst så har vi den klassiska helluggen som vi bland annat sett kändisar som Anne Hathaway ha. Helluggen är perfekt om du vill ge dina ögon ännu mer fokus samt raka in ansiktet på ett snyggt sätt.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons