”Äntligen behöver jag inte sminka fram mitt glow”

Sofia Carlberg testar ACO Pure Glow

Att hitta rätt produkter som ger ansiktet glow kan vara svårt. Vi har testat en ny hudvårdsserie som minskar fina rynkor och ger huden en naturlig lyster!
14 november, 2018


Du ska på fest till helgen och som på beställning poppar en finne upp. Du synar huden i spegeln och tycker dig se en rynka. Och kanske känner du dig för ung för rynkor men på samma gång för gammal för finnar. Faktum är att 50 procent av kvinnorna i åldern 25-45 år har kombinationshud vilket innebär att man har fetare partier på T-zonen och normal/torr hud i resten av ansiktet.

Nu har ACO kommit med hudvårdsserien ACO Pure Glow för vuxen kombinationshud. Den ska förebygga oren hud utan att torka ut, minska fina rynkor, boosta hudens struktur och ger naturlig lyster.

Eftersom jag befinner mig i målgruppen med en kombinationshud som känns torr på vissa partier och fetare i T-zonen bestämde jag mig för att testa ACO Pure Glow under två månader.

Jag har sällan problem med finnar, men kan ofta uppleva fina linjer när huden är lite torr. Produkterna doftar gott och både dagkräm och nattkräm sjunker snabbt in i huden utan att lämna en kladdig känsla. Jag känner mig inte heller blank utan kan snabbt gå vidare med smink ovanpå. Produkterna hjälpte min hud att hålla sig matt hela dagen och den upplevs som mjukare med en frisk lyster. Jag tycker mig också uppleva att porer minskat och att huden på det stora hela fått en bättre hudton.

Ansiktsrengöringen är ett härligt löddrande mousse som enkelt avlägsnar smink och rengör huden på djupet. Om man vill kan man också använda produkten som en enzymisk peeling genom att lämna kvar den på huden under en minut innan du sköljer av den.

Här är produkterna jag testat:

1. Pure Glow Renewing Daily Cleanser – en exfolierande ansiktsmousse som tvättar bort makeup, orenheter och döda hudceller. Salicylsyra (BHA) och det exfolierande enzymet papain rengör på djupet och ger huden en naturlig lyster.

2. Pure Glow Purifying Day Cream – en mattande dagkräm som med hjälp av ämnet Sarcosin minskar blankhet, orenheter och porer. Hyaluronsyra binder fukt och förbättrar hudens elasticitet.

3. Pure Glow Rebalancing Night Balm – är en vårdande nattkräm. Sarcosin och Panthenol bekämpar orenheter och balanserar huden och Hyaluronsyran går djupt in i huden och reducerar fina linjer.

Här hittar du produkterna