Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Allt om programledaren Arantxa Álvarez beautyrutin

Arantxa Álvarez.

Programledaren Arantxas beautyrutin!

Hon är programledaren med den vassaste eyelinern och magiskt svall. Klart vi vill veta allt om programledaren och Bäst-i-test-Arantxas beautyrutin!
06 maj, 2021
2:41

Efter reklamen: Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 1

(2:41)

I vår har vi halvt skrattat ihjäl oss åt SVT:s Bäst i test, och så många skratt tackar vi Arantxa Álvarez för!

Frilansande programledare och radiopratare och vi har kunnat se henne i bland annat Musikhjälpen, förutom det är hon är självutnämnd vinkonnässör och kimonokreatör. Och fast panel i senaste säsongen av Bäst i test på SVT, samt programledare för Big Brother på TV4, TV4 Play och Cmore.

Arantxa Alvarez.

Vassast eyeliner och roligast i Bäst i test!

Arantxa är solklart programledaren med den vassaste eyelinern och magiskt svall – eller som hon själv beskriver det:

– På insidan känner jag mig som en drag queen, men försöker ändå gå efter regeln ”antingen ögon eller läppar ”-filosofin när jag sminkar mig.

Hur skulle du annars beskriva din egen beautyfilosofi?

– Jag skulle nog beskriva den som att alltid ha kul med färger och smink, för livet är alldeles för kort för att alltid köra på säkra kort. Tar hellre de större lösfransarna än de ”naturliga” och räds inte att schmacka på en neonfärg som eyeliner. Sen är hudvård och en bra återfuktad hud alltid viktigt.

Ditt hår – magiskt, vi vill veta allt!

– Hemligheten bakom mitt hår är min frisör Maria Assarsson på Headon i Malmö. Hon gör magi med Hairtalk och vårt mål är att mitt naturliga hår ska växa ut och bli så fylligt och fint som det är med Hairtalk i. Visst ser det naturligt ut?! Får komplimanger för håret titt som tätt.

Ditt allra bästa beautyhack?

– Sätt på dig det finaste du har hemma, sminka dig for the gods, fixa håret och sätt på din bästa låt. Och så sjunger du eller lipsyncar skiten ur den och mår riktigt bra under resten av dagen.

"Det ligger övning bakom att få till den perfekta eyelinern. Man kan liksom inte bara vakna upp en dag och vara "queen på liner".

Dina tre bästa hudvårdssprodukter? Och kort om varför de är favoriter?

– Jag tänker alltid på att återfukta huden, den ska aldrig få vara törstig. Dricker också mycket vatten – blir provocerad av mig själv att jag skriver så, för det känns som ett så himla ”Hollywood tips” som typ Cameron Diaz snackat om på nittiotalet, haha. Men det ÄR sant, vatten är viktigt för huden!

– Sen hjälper det ju givetvis alltid med bra produkter OCH att en gång i veckan, förslagsvis en ”sunday spa-day” kleta på en riktigt härlig och återfuktande ansiktsmask. ETT MÅSTE! Bra för hy och själen. Bara gör det.

Du är ju fantastisk på eyeliner! Bästa knepen för att naila en riktigt bra eyeliner?

– För det första måste man hitta en bra eyeliner som man gillar att jobba med. Har testat alla möjliga och kommit fram till att jag inte gillar att jobba med liquid eller kaka, så jag kör på Kat Von D:s Tattoo liner. Extremt lätt att applicera, sitter hela dagen.

– Men det ligger övning bakom att få till den perfekta eyelinern. Man kan liksom inte bara vakna upp en dag och vara "queen på liner". Testa dig fram till vad som passar just dina ögon bäst.

Har selfcare blivit viktigare för dig under detta år?

– Det känns nästan som att det är viktigare än någonsin. Att försöka hitta det som gör en lycklig, göra lite mer av det och göra sig av med sånt som gör en mindre glad. En simpel filosofi att leva efter, och man kan även göra det samtidigt som man tar hand om huden, håret och övar på den perfekta formen på eyelinern, *blink-emoji*.

Arantxas 5 beautyfavoriter

1. Touche éclat foundation – YSL

”Älskar att denna foundation täcker men utan att kännas tung.” Touche éclat foundation, 535 kr, YSL. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

2. Hydrating conditioner – Moroccanoil

”Är en riktig sucker för Moroccanoils återfuktande shampoo och balsam.” Hydrating conditioner, 259 kr, Moroccanoil. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

3. All purpose cream – Egyptian magic

”Min nattcrème som jag älskar, vaknar alltid upp med ett babyface när jag smetat in denna i hela ansiktet (glöm aldrig halsen).” All purpose cream, 319 kr, Egyptian magic. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

4. Ultra facial cream – Kiehl’s

”Min absoluta favoritdagcrème jag inte kan vara utan.” Ultra facial cream, 329 kr, Kiehl’s. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Apprl)

5. Curve soft curl tong – Ghd

”Locktången som gör att jag får till de fantastiska lockarna.” Curve soft curl tong, 1 899 kr, Ghd. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Foto: Arantxa Álvarez Hår: Maria Assarsson

LÄS MER:

Allt om Byredos nya mascara-snackis och sommarmakeup

Allt om Carolina Gynnings beautyrutin