Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Allt om H&M Beautys nya makeup – och makeupartistens bästa mascara-hacks

20 okt, 2023 
H&M Beauty
H&M Beauty gör en re-launch av sin makeuplinje och signat internationella makeupartisten Raoúl Alejandre. ELLE fick en exklusiv intervju och träff med makeupkonstnären och hans bästa tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om skintints – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skintints – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Amerikanska Raoúl Alejandre är makeupkonstnären och internationella makeupartisten bakom makeuper på celebriteter som Zendaya, Lil Nas X och Naomi Campbell.

Från Valentino till H&M Beauty

Nyligen blev det officiellt att han lämnat sin roll som global makeupartist på modehuset Valentino, för samma roll hos H&M Beauty.

Raoùl Alejandre för H&M Beauty.

H&M Beauty går nämligen igenom sin största metamorfos för sin egensignerade makeup och uppgraderaderar och kurerar sin kollektion av sina egna signaturprodukter.

Annons
H&M Beauty.

Och nu i oktober lanseras en serie veganska makeupprodukter som sträcker sig från volymgivande mascaror till krämiga rouge och färgstarka läppstift.

H&M Beauty genomgår en förvandling

Varumärket har också genomgått en förpackningsförvandling, och den nya förpackningen har varumärkets signaturröda H&M-färg.

ELLE träffar Raoúl Alejandre i London

ELLE fick en exklusiv träff med Raoúl i London där han gav en masterclass med de nya produkterna.

Annons
Raoúl Alejandre för H&M.

Berätta om samarbetet med H&M!

– Jag kände det som att jag fick kontakt med mitt unga jag igen. H&M för mig har alltid varit en av de första platser som lockade mig till makeup och där jag ofta ofta handlade. Det kändes så naturligt med ett samarbete och med den förvandling varumärket nu går igenom.

Raoúl under masterclass och lanseringen i London.

Du är uppmärksammad för dina makeuplooker som har en nästintill överjordisk känsla, vad fick dig att bli makeupartist?

Annons

– Jag älskar den förtrollade värld som är makeup och är ofta den som både stylar, fotograferar och gör makeupen. Jag växte upp i LA med små tillgångar och har alltid sett och funnit kraften i att skapa med små medel. Och alltid inspirerats av forografer som Richard Avedon och den eskapism mode och skönhet kan skapa.

Fyra nya mascaror.

Vilka makeupprodukter kan du inte vara utan?

– Mascara! Och ny för H&M har de tagit fram fyra mascaror som fyller alla behov för fransarna. Förlängande, volymbyggande, böj – eller en riktig dramatisk frans! Jag måste ändå utnämna dem till kollektionens "hero-product".

Annons

Pensel eller fingrar för applicering?

– Jag älskar att applicera krämiga makeupprodukter med fingrarna, de går på så sömlöst och skapar en naturlighet. Jag är besatt av det nya Do it all stick – ett multifunktionellt krämigt stick som kan användas på kinder, läppar – och kommer i så många användbara toner.

Ditt bästa läppstifts-hack?

Annons

– Jag gillar att variera hur jag applicerar läppstift och det bästa med de nya läppstiften är att de är både krämigt återfuktande och pigmenterade så att de verkligen levererar färg och hållbarhet. Älskar att de kan appliceras med både pensel, eller bara "duttas" in eller bitas av på papper för att skapa en lite snällare lip stain.

Vad är skönhet för dig?

– Det kan låta klyschigt, men det kommer verkligen inifrån. Men det fantastiska med makeup är att man kan förstärka den skönheten och idag är det så inkluderande med makeup och egentligen bara fantasin som sätter gräns för vad man kan skapa med makeup. Man skapar sin egen makeup-historia!

Foto: H&M Beauty.

Annons