Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt du vill veta om Hedda Stiernstedts beautyrutin

18 aug, 2021 
Hedda Stiernstedts beautyrutin.
Stjärnan, skådespeleraren och manikyrentusiasten som älskar krämiga makeupprodukter. Klart att vi vill veta allt om Heddas beautyrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 1Brand logo
Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut  – del 1

Hon är skådespelerskan och mode- och beautyentusiasten vi bland annat lärt känns i SVT:s succèserie Vår tid är nu. Där spelar Hedda Stiernstedt Nina Löwander som blir kär i kökspojken Calle, spelad av Charlie Gustavsson.

Under årens gång fick vi ta del av kärlek, svek, bråk, lögner och hemligheter i serien och på senare år även sett Hedda på bioduken i filmerna Min pappa Marianne och senaste Se upp för Jönssonligan-filmen. På den senaste ELLE-galan 2020 (strax inna corona-pandemin la locket på) blev Hedda utsedd till Bäst klädda kvinna.

Hedda Stiernstedt för Essie.
Hedda är manikyrfantast och nagellacksmärket Essies ambassadör.

Beautyintresset har varit med Hedda sedan länge:

Annons

– Jag är uppvuxen i ett progghem där det inte fanns så värst mycket i badrumsskåpet. Vi hade en Lactacyd som vi tvättade hela kroppen, även håret, med och mamma hade typ ett rött intorkat nagellack. Så beauty och mode har alltid varit så fascinerande för mig och har med tiden växt till ett otroligt stort intresse och en besatthet.

Vilka produkter kan du inte leva utan numera?

– Först och främst Burt’s Bees Lip balm. Handcrème är också extremt viktigt för mig, jag smörjer jämt! Och Mesoestetic Couperend maintenance cream – perfekt för en känslig hudtyp som min som har problem med både vuxenacne och allergi mellan varven. Och en riktigt snygg nagellacksfärg, såklart!

Hedda Stiernstedt för Essie
Hedda för Esssie.

Om du har fem minuter på dig att fixa en makeup?

Annons

– Om det är sommar kan jag hålla mig till bara concealer och ett snyggt, knalligt läppstift – gärna en korallton. Då kan jag hoppa över mascaran. Är det vinter lägger jag till en bronzig ögonskugga eller ögonpenna. Jag är lowkey till vardags, men är det fest går jag all-in! Då kan det gärna få vara både lösögonfransar och peruk.

– Jag älskar allt som är i krämform, produkter man kan ”dutta” lite här och där – finns så mycket fint och bra från Westman Atelier och RMS Beauty som är i krämform och snabbt går att sminka sig med.

Skulle du säga att du har en beautyfilosofi?

– Det skulle nog vara att jag inte är så konsekvent av mig. Ena dagen älskar jag naturliga och ekologiska produkter. Andra dagen vill jag bara ha det allra mest effektiva och starkare produkter – är jag och gör en ansiktsbehandling, vilket jag ofta gör, så är det mer att jag säger till hudterapeuten: ”fräs av allt du kan!”, haha. Men det är om jag är i händerna på ett proffs.

Annons
Hedda Stiernstedt för Essie.
Hedda är manikyrentusiast.

– Jag är besatt av en fin manikyr också – så superglad att jag har fått äran att vara ambassadör för nagellacksmärket Essie.

Heddas beautyfavoriter

Westman Ateliers krämiga formulas

Westman atelier lipgloss
Squeaky clean lip balm, 360 kr, Westman atelier. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

“Jag gillar rena och mjuka produkter i krämiga former, som Westman Atelier.” Squeaky clean lip balm, 360 kr, Westman atelier. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Annons

Hudcrème för känslig hy

Couperend maintenance cream, 620 kr, Mesoestetic. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

“Jag har en känslig hudtyp, och detta är en snäll favoritcrème.” Couperend maintenance cream, 620 kr, Mesoestetic. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk)

Favoritlack från Essie

Nail lacquer i tonen Fifth avenue, 129 kr, Essie. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Jag är ambassadör för nagellacksmärket Essie och har så många favoriter, bland annat den klassiskt röda.” Nail lacquer i tonen Fifth avenue, 129 kr, Essie. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk)

Annons

Handcrème är omöjligt att vara utan

La crème main, 575 kr, Chanel. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

“Kan inte leva utan handcrème!” La crème main, 575 kr, Chanel. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Multi-tasking-produkten

Buriti bronzer, 349 kr, RMS Beauty. klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

“En favorit man lätt kan dutta på här och där.” Buriti bronzer, 349 kr, RMS Beauty. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk)

Annons

Bästa läppbalsam

Burt's Bees lip balm, 39 kr, Burts Bee. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

"Jag använder läppbalsam slaviskt, gärna färgade. Jag har hur många som helst från Burt's Bees. I vissa handväskor har jag slängt ner och slängt ner. Sen kan man ta upp hela nävar med olika läppbalsam som har väldigt olika status och är väldigt olika fräscha". Burt's Bees lip balm, 39 kr, Burts Bee. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk)

Foto: Emma Svensson/Essie

LÄS MER:

Allt du vill veta om Zoë Kravitz beautyrutin

Satsa på en trendig lob i höst – 8 kändisar att inspireras av

Akneaktivisten: "Jag tror att folk är trötta på retuscherade bilder"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons