Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Från parfym till smink – nu lanserar Byredo makeup

02 sep, 2020 
Byredo lanserar smink
Det doftar makeup – för nu lanserar Byredo makeup! Grundaren Ben Gorham har tillsammans med makeupartisten Isamaya Ffrench skapat ett eget färgstarkt makeupuniversum med mascara, color sticks, ögonskuggspaletter och läppstift.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tanken har funnits länge hos Ben Gorham, grundare och creative director för Byredo – i närmare två år har han arbetat med det som ska bli Byredos kliv in i makeupvärlden.

Den 1:a oktober lanserar nämligen varumärket, vars värld redan består av parfym, doft, väskor och accessoarer, en makeupkollektion som en del i Byredos livsstilsuniversum.

LÄS OCKSÅ: Byredos mascara är utsedd till en av årets bästa – läs hela testet här

Ben Gorham Byredo
Byredos Ben Gorham med delar av makeupkollektionen.

Makeupkollektionen som går under namnet Byredo makeup består av mascara, eyeliner, color sticks, läppstift och balm, samt ögonskuggspaletter.

Annons
Byredo makeup
Byredo makeup med läppstift, color sticks, eyeliner och mascara samt ögonskuggspalett.

Självklart i sann Byredo-anda, där färgerna på color sticks i 16 olika färger, eyeliner, ögonskuggor och läppstift lockar till kreativitet.

Eller som Ben själv säger:

”Beauty handlar om att få vara den man är – ibland handlar det bara om att man vill passa in, andra gånger om att kunna uttrycka sin styrka, sitt humör eller det unika med just dig. Men de allra flesta gångerna handlar det om att inte behöva tänka på det överhuvudtaget.”

Isamaya Ffrench
Makeupartisten Isamaya Ffrench har varit med i utvecklingen av Byredo-makeupen.

Makeupkollektionen är utvecklad tillsammans med den konstnärliga makeupartisten Isamaya Ffrench:

Annons

”Jag har alltid velat omdefiniera tillvägagångssättet för att skapa en makeupkollektion. Jag vill inte berätta för folk hur man bär makeup, bara för att inspirera dem. Till exempel är några av våra första produkter helt enkelt color sticks – färgstick med makeup och toner som är universellt vackra och bärs på vilket sätt du vill”, säger Isamaya.

”Jag ville skapa en känsla av frihet i vårt sätt att närma oss hur vi använder makeup, men också på sättet vi kommunicerar produkterna. Byredo kan vara vad som helst – det är vad vi försöker skapa”, avslutar Isamaya.

Annons

Makeupen lanseras den 1:a oktober då man hittar Bâton de Couleur Color sticks i 16 olika toner (310 kr), tänkta att användas som multisticks på läppar, kinder och ögon. Läppstift Rouge à Lèvres i 15 olika toner + ett ofärgat lip balm (415 kr). En svart mascara Space black (415 kr) och en svart eyeliner (370 kr). Även tre olika toner av ögonskuggspaletter, Ombres À Pauières 5 Couleurs (660 kr) kommer i lyxigt, guldig förpackning.

Bâton de Couleur Color stick i färgen Mesolithic, 310 kr.

Annons

Mascaran Space black, 415 kr.

Annons

Läppstift Rouge à lèvres i tonen China Plum, 415 kr.

Eyeliner Technical Black, 370 kr.

Annons

Ögonskuggspalett Eyeshadow compact i tonen Sciomancer, 660 kr.

Makeupen lanseras den 1:a oktober, och kommer då att finnas här, i Byredos butiker och hos utvalda återförsäljare.

LÄS MER:

9 nya parfymer du kommer att älska att bära hösten 2020

Så fin är & Other stories nya veganska kroppserie

Annons