Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Caesarsallad med kycklingspett i glas

15 maj, 2017
AvRedaktionen
Caesarsallad med kycklingspett i glas.
Klassikern caesarsallad blir extra god när den serveras i små glas med kycklingspett och god dressing. Toppa med knaperstekt bacon och krutonger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer (som förrätt/tilltugg)

Tid: ca 30 min

Du behöver:

400 g kycklingfilé

ca 12 träspett

1 pkt bacon

Marinad:

3 msk olivolja

1 msk saft från citron

1 klyfta vitlök (riven eller pressad)

salt och peppar

Sallad:

1 kruka romansallad

2–3 skivor lantbröd

smör eller olja

Dressing:

4 dl riven parmesanost

3 sardellfiléer

1/2 dl vatten

2 klyftor vitlök

salt och svartpeppar

1 1/2 dl olivolja

Gör så här:

Lägg träspetten i blöt minst 15 minuter. Blanda marinaden i en bunke. Strimla kycklingfilén och lägg ner den i marinaden ca 20 minuter. Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en torr och het panna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Skölj och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i stekpanna med lite smör eller olja. Blanda ihop dressingen utom olivoljan. Tillsätt sedan oljan försiktigt medan du mixar. Späd eventuellt med mer vatten. Blanda dressingen med salladen och lägg upp i små glas. Toppa med knaperstekt bacon och krutonger. Trä kyckling­filéerna på spetten, salta, peppra, och stek eller grilla dem ett par ­minuter på varje sida. Servera spetten med salladen.

Caesarsallad med kycklingspett i glas.
Caesarsallad med kycklingspett i glas.

Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons