Caesarsallad med kycklingspett i glas
6 personer (som förrätt/tilltugg)
Tid: ca 30 min
Du behöver:
400 g kycklingfilé
ca 12 träspett
1 pkt bacon
Marinad:
3 msk olivolja
1 msk saft från citron
1 klyfta vitlök (riven eller pressad)
salt och peppar
Sallad:
1 kruka romansallad
2–3 skivor lantbröd
smör eller olja
Dressing:
4 dl riven parmesanost
3 sardellfiléer
1/2 dl vatten
2 klyftor vitlök
salt och svartpeppar
1 1/2 dl olivolja
Gör så här:
Lägg träspetten i blöt minst 15 minuter. Blanda marinaden i en bunke. Strimla kycklingfilén och lägg ner den i marinaden ca 20 minuter. Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en torr och het panna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Skölj och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i stekpanna med lite smör eller olja. Blanda ihop dressingen utom olivoljan. Tillsätt sedan oljan försiktigt medan du mixar. Späd eventuellt med mer vatten. Blanda dressingen med salladen och lägg upp i små glas. Toppa med knaperstekt bacon och krutonger. Trä kycklingfiléerna på spetten, salta, peppra, och stek eller grilla dem ett par minuter på varje sida. Servera spetten med salladen.
Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner