Annons

Annons

9 livsmedel som kan boosta din sexlustOrdspråket ”du är vad du äter” stämmer när det kommer till många aspekter av livet och det gäller även lusten i sovrummet. Här är nio livsmedel som kan boosta din sexlust.

Om du och din partner befinner er i en svacka i sovrummet kan det vara värt att se över vad ni stoppar i er vid matbordet. Mat som ökar sexlusten består nämligen inte endast av lyxiga ostron. Det finns flera andra livsmedel som är betydligt enklare och billigare att få i sig som kan ha en humörhöjande effekt i sänghalmen.

LÄS OCKSÅ: DWAYNE JOHNSON VÄRLDENS SEXIGASTE MAN

Här är nio livsmedel du kan äta redan i dag:

1. Lax

Laxen innehåller hälsosamma fetter som är bra för hjärta och blodcirkulation. Den innehåller även omega 3-fetter som kan öka dopamin-nivåerna i kroppen som får dig på bättre humör, något som kan spela en avgörande roll när det kommer till sexlusten.

2. Spenat

Den magnesiumfyllda spenaten kan hjälpa kroppen att känna sig mindre stressad och få dig att känna dig lugnare och nöjdare.

3. Avokado

En svullen känsla är en definitiv dämpare av sexlusten. I avokadon finns det rikligt med kalium, vilket bekämpar den svullnad som bland annat salt i färdigmat kan orsaka.

4. Mörk choklad

När du äter choklad frigör hjärnan dopamin som får dig på bättre humör, vilket även kan leda till att du är mer sugen på sex. En utmärkt ursäkt för att dela en chokladkaka med din partner!

5. Banan

Bananer är fyllda med kalium, vilket dels minskar svullnad precis som avokadon och även stabiliserar humöret. Ett perfekt mellanmål innan du ska träffa din partner helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: 8 SAKER SOM GÖR OSS MINDRE ATTRAKTIVA

6. Grönkål

Humörsvängningar kan ha en dämpande effekt på din sexlust. Den hälsosamma grönkålen är fylld av C-vitamin och stabiliserar ditt humör på ett naturligt sätt.

7. Kokos

Kokos innehåller fettsyror som hjälper till i produktionen av könshormoner, vilka ökar din sexlust. Liknande fettsyror finns även i kallpressad olivolja.

8. Pinjenötter

Zink är bra för både din energinivå och för ditt humör. Pinjenötter innehåller zink, vilket kan öka din lust i sovrummet, så toppa salladen med de hälsosamma fröerna nästa gång.

LÄS OCKSÅ: 5 SAKER SOM HÄNDER NÄR DU SLUTAR HA SEX

9. Tomater

Tomater innehåller rikligt med lykopen som är bra för både hjärta och blodkärl. Enligt dietisten Lyndi Cohen som Daily Mail pratat med kan tomater vara speciellt bra för män med erektil dysfunktion.

Annons

Bild: Shutterstock
Källor: Mydomaine, Daily Mail

(32)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar