Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 nyttiga mattrender att ha koll på 2017

01 jan, 2017 
Året har präglats av bowls, hälsodrycker och superfrukt, men nu är det dags för en rad nya mattrender att ta över.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I USA är det Whole foods som gäller när man vill köpa bra, nyttiga – och inte minst trendiga – råvaror som gör gott för både kroppen och miljön.

Och som med många andra trender från andra sidan Atlanten brukar det inte dröja förrän de kommer till Sverige. Nyligen släppte butikskedjan en rapport om vad de förutspår kommer bli de allra hetaste hälsoprodukterna 2017. Här är listan.

LÄS OCKSÅ: AVOKADOBURGAREN DEN NYA TRENDEN SOM TAR ÖVER

1. Hälsovatten

Vatten berikat med nyttiga växter, som har rötter inom alternativ naturmedicin, kommer bli nästa stora hälsodryck, enligt rapporten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

De populäraste ingredienserna är för tillfället olika typer av basilika, gurkmeja, äppelcidervinäger och välgörande reishi- och chaga-svamp.

wellness-tonic
Foto: Shutterstock

2. Kokosnöt i olika former

Kokosprodukter har varit en hälsotrend länge nu och det ser inte ut att bli annorlunda på den fronten under 2017.

Annons

Numera finns det allt från kokoschips, drycker och bakverk till godis, tortilla och socker.

00. kokos
Foto: Poschstyle

3. Lila råvaror

Lila mat blir allt vanligare i och med att det blir trendigare och lila sötpotatis, majs, sparris, blomkål och andra produkter gjorda av lila råvaror kommer vi att se mycket mer av 2017, tror Whole foods.

01. lila-mat
Foto: Chasing rainbows forever / For the love of food /  Circa happy

4. Biprodukter

Allt fler stora matföretag har börjat ta vara på biprodukterna som blir över vid tillverkning av andra varor.

Annons

Det amerikanska företaget Eco-Olea använder bland annat vattnet från sin olivoljeproduktion som bas i en serie hushållsrengöring och företaget Sir Kensington tillverkar vegansk majonnäs av spadet som blir över vid förpackningen av kikärtor.

vegansk-majonnas
Foto: Shutterstock

5. Kreativa smaker

Traditionella produkter med nya smaker är nästa stora grej, spår matvarukedjan.

Vad sägs om svart vitlökspuré, svart sesamtahini, sirap på granatäpple, chiasylt och rödbetssalsa?

chia-sylt
Foto: Shutterstock

6. Alternativ pasta

Alternativa nudlar och pasta fortsätter växa i popularitet och 2017 kommer det bli ännu vanligare med pasta gjord på bland annat quinoa, linser, kikärtor, grönsaker och alger.

Annons
alternativ-pasta
Foto: Two peas & their pod / Pinch of me

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: SÅ GÖR DU CITRUSSHOT

7. Japansk mat

Nej, nu pratar vi inte om sushi, utan om andra råvaror och måltider från det japanska köket.

Ponzu, miso, mirin, sjögräs, inlagda grönsaker och plommonvinäger är några av ingredienserna som ökar i popularitet.

japanska-pickles
Foto: Shutterstock

Källa: Business insider

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons