Annons

Annons

10 appar du bara måste ladda ner inför resanDet kan vara lite klurigt att resa runt i främmande länder när man varken förstår sig på språket eller kulturen. Vi listar de 10 bästa resapparna som gör förvirringen till ett minne blott.

Packing pro – komplett packning

Alltid glömmer man något. Hur noga man än planerar den där packlistan är det ändå alltid något som faller ur minnet och lämnas hemma. Inte längre! Den här digitala checklistan hjälper dig att komma ihåg allt som behöver packas ner och anpassar dessutom listan efter resans längd och destination.

Annons

Solo traveller – hitta ett gäng att åka på sightseeing med

Den här appen riktar sig till dig som valt att resa på egen hand men någon gång då och då känner att det hade varit roligt att hitta ett gäng att äta, festa eller åka på sightseeing med. Hitta likasinnade vänner och gör den här resan till ett minne för livet.

Roammate – som tinder på semestern

Vill du ut och resa men har ingen att åka med? Här kan du hitta någon att dela semestern med. Vare sig du fortfarande ligger hemma och scrollar bland resesajter eller om du chansade på att åka själv men känner dig ensam och vill ut på äventyr. Wait no more! På appen Roammate kan du hitta din ultimata semestervän, eller varför inte en semesterflört? Skriv en kontaktannons i appen före eller under resan för att hitta någon speciell att dela både äventyr och rum med. Du kan planera år i förväg eller hitta någon i sista minuten. Utöver sällskapet skär du ner på kostnader, vilket annars kan vara ett hinder från att få ut mer av resan.

Gilla ELLE på Facebook

Reskompis – din lokala trafikguide

Let’s face it – den lokala trafiken utanför Sverige är en enda röra för oss som är vana vid strukturerade tidtabeller (även om de inte alltid stämmer). Den här appen förenklar din transport med lokaltrafik utomlands och planerar resan åt dig.

Trip republic – en shopaholics bibel

Man måste ju ha med sig lite souvenirer hem eller hur? Eller en helt ny garderob! Den här appen hjälper dig att hitta alla butiker och gallerior så att du kan fylla ut den där sista kvadratmillimetern i resväskan.

Weather Pro – ett pro bland väderappar

Detta är den app som har flest väderstationer och satelliter för Europa. Perfekt för dig som ska tågluffa i sommar. Prognoserna är extremt detaljerade och inkluderar UV-strålning och vattentemperatur. Fungerar både för skidsemestern eller dagar på playan. Och det viktigaste av allt så klart – prognoserna stämmer!

Memrise – lär dig språk och kultur

Den här appen är som en utvecklad variant av duolingo där du inte enbart får lära dig ett nytt språk utan även insider-slang och vad som är heta samtalsämnen där du är just nu. Du kan välja mellan 300 olika språk.

Café wifi – för dig som inte kan leva utan internet

Roaming må ha blivit gratis inom Europa men när vi är på semester, och vill dokumentera allting på Instagram, kan det hända att datamängden helt enkelt inte räcker till. Den här appen visar vilka caféer som erbjuder gratis wifi så att du slipper krånglet med att fråga runt på brokig engelska. Fungerar lika bra utanför Europa såklart!

Wolfram sun exposure – fixa brännan

För dig som vill att det ska synas att du nyss kom hem från chartern. Den här appen beräknar hur mycket solen tar där du befinner dig och berättar även vilken solskyddsfaktor du bör använda. Går att anpassa efter hudtyp och längd på solexponering.

Time out – mat och underhållning

Är du en person som kan gå runt i flera timmar i en främmande stad utan att hitta ett bra ställe att äta? Time out hjälper dig att hitta rätt. Här kan du enkelt hitta topplistade restauranger, barer och andra sevärdheter. Boka bord eller biljetter till events direkt i mobilen. I appen finns även en synkroniserad karta med tillhörande vägbeskrivningar.

Foto IBL

(12)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar