8 recept för ett magiskt gott julbord
Ett riktigt bra julbord är en kombination av klassiska och nya rätter. Uppgradera gamla godingar genom att testa en ny smaksättning, som köttbullar med rivet äpple och tranbär eller den krämiga löjromssillen som kommer bli en favorit. Stek kavring i generöst med smör och toppa med skagenröra och citrusmarinerad rödkål är en ny smakrik bekantskap. Bordets goda gröningar är en frisk citrussallad med pumpakärnor och tryffelrostad brysselkål med pistaschnötter. En smakrik och färgstark goding är utan tvekan saffranslaxen med fänkål – den är så god! Vi rundar av det hela med kaffe och en oslagbar vaniljkaka med kanelrippel. Tur att det alltid finns plats för sötsaker!
KRÄMIG LÖJROMSSILL
Använd färdig inläggningssill och gör din egen smaksättning.
Recept på löjromssill>>
SKAGENRÖRA MED CITRUSMARINERAD RÖDKÅL
Skagenröran serveras med fördel på smörstekt kavring.
Recept på skagenröra>>
TRYFFELROSTAD BRYSSELKÅL MED APELSIN OCH PISTASCHNÖTTER
Grönt, gott tillbehör med juliga smaker!
Recept på tryffelrostad brysselkål>>
KÖTTBULLAR MED RIVET ÄPPLE OCH TRANBÄR
Äpple och tranbär ger köttbullarna en trevlig sötma och syrlighet.
Recept på köttbullar>>
MINICHEDDARPAJER MED GRÖNKÅL OCH FÄRSKA FIKON
Små vegopajer som försvinner på ett kick!
Recept på cheddarpajer>>
SAFFRANSBAKAD LAX MED FÄNKÅL
Saffran ger laxen en vacker gyllengul färg och fänkålen blir en magisk smakkompis!
Recept på saffransbakad lax>>
CITRUSSALLAD MED PUMPAKÄRNOR OCH GRANATÄPPLE
Krispig sallad som bryter av fint mot den tunga julmaten.
Recept på citrussallad>>
VANILJKAKA MED KANELRIPPEL
Här slår vi ihop det bästa av två världar och bakar en sockerkaka med smak av kanelbulle.