Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Månadens bästa beautysläpp – i alla kategorier

28 sep, 2021 
månadens bästa beautynyheter i september
Vilken är den nya paletten vi inte kan leva utan och hur mycket kostar egentligen ögonkrämen som likt magi får påsar under ögonen att försvinna spårlöst. ELLE listar månadens bästa nyheter inom skönhet – allt från makeup till hud- och hårvård!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje månad bjuder på nya, härliga beautyprodukter! Och september månad är inget undantag. Vad sägs till exempel om en ögonkräm som trollar bort påsar under ögonen, en ultralätt foundation som får huden att stråla eller ett serum som storstädar hårbotten?

Här är 25 beautyköp som alla förtjänar en plats i necessären.

Månadens bästa nyheter inom makeup:

Giorgio Armani AW21
Backstage på Giorgio Armani AW21.

Matt primer, studio fix Mattifine 12hr shine-control primer – MAC

Ingen bas utan ett ordentligt underlag, eller hur? Förutom att en primer får din makeup att hålla bättre under dagen, kan den också hjälpa till att ge fukt, lyster – eller som i det här fallet, minska oönskad glans. Studio fix mattifying 12hr shine-control primer smälter in fint i huden, lämnar en len yta och får efterkommande makeup att lägga sig med perfektion. Till skillnad från många andra primers med fokus på att dämpa glans, känns Studio fix mattifying 12hr shine-control primer varken torr på huden eller tjock i konsistensen.

Annons

Studio fix mattifying 12hr shine-control primer finns att köpa här (reklamlänk).

Studio fix mattifying 12hr shine-control primer från MAC
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läppstift, Le rouge sheeR velvet – Givenchy Beauty

Äntligen! Givenchy Beauty kommer till Sverige – med pompa och ståt! I sortimentet finns allt för att skapa en komplett makeup. Sammanlagt finns 23 olika makeupkategorier – allt från det färgade läppbalsamet Rose Perfecto Stick (10 nyanser) till en flytande eyeliner och tre olika mascaror. En av favoriterna som genast fick beautyhjärtat att slå hårdare var Le Rouge sheer velvet. Ett semimatt och sammetslent läppstift som kommer i 11 nyanser. Hållbarheten på läpparna är fantastisk och trots att resultatet är mer åt det matt än glansigt, känns läpparna inte torra och fnasiga. Att hylsan är klädd i sammet gör inte köpet tråkigare...

Annons

Här kan du läsa allt om den omtalade lanseringen från Givenchy Beauty!

Le Rouge sheer velvet finns att köpa här (reklamlänk).

LE ROUGE SHEER VELVET – GIVENCHY BEAUTY
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ultralätt foundation, True match nude plumping tinted serum – L'Oréal Paris

Föredrar du lätt täckning och ett naturligt resultat kommer nya True match nude plumping tinted serum att bli din bästa vän. Den ultralätta foundationen levererar både lyster och fukt, täcker oönskad rodnad, men låter ändå din hud lysa igenom. Definitionen av my skin but better. Se bara till att inte dra pipetten mot huden för att riskera att det kommer in bakterier i flaskan.

Annons

True match nude plumping tinted serum finns att köpa här (reklamlänk).

Loreal true match nude plumping tinted serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sminkborstar, Large angled contour brush – Flaer

Släpp loss din inre Picasso med de nya, konstnärliga borstarna från plånboksvänliga Flaer. I den limiterade kollektionen finns fem borstar med olika användningsområden. Favoriten Large angled contour brush går att använda till både bronzer, contour och rouge och de mjuka stråna fångar upp precis mängd produkt och sveps skönt över ansiktet. En riktigt fullträff som gör makeup-appliceringen ännu roligare!

Annons

Vill du se hela kollektionen hittar du den här (reklamlänk).

Large angled contour brush finns att köpa här (reklamlänk).

Flaer limiterade makeupborstar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Palett, Ambient lighting edit universe complexion palette – Hourglass

Vill du ha allt du behöver i en och samma palett är Ambient lighting edit universe complexion palette produkten att skriva högst upp på önskelistan. I den urläckra (och megalyxiga) paletten finns rouge, bronzer, highlighter och ljusreflekterande puder som alla såklart också kan användas på ögonen. Men skynda fynda! Paletten är limiterad.

Annons
AMBIENT LIGHTING EDIT UNIVERSE COMPLEXION PALETTE – HOURGLASS

Här hittar du Ambient lighting edit universe c (reklamlänk)omplexion palette (reklamlänk).

Mjukgörande läppstift, Even Better Pop Lip Colour Blush – Clinique

I månadsskiftet augusti, september kom Even better pop lip colour blush – ett måste för den som föredrar rött på läpparna. I serien finns sju röda läppstift som även klär kinderna vackert. De krämiga läppstiften har fina pigment, en fantastisk glans och är samtidigt mjukgörande på läpparna.

Even better pop lip colour blush finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Even better pop lip colour blush
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Concealer under ögonen, Magic touch concealer – Anastasia Beverly Hills

Har du tidigare testat Tarte Shape tape eller Hourglass Airbrush vanish concealer kommer nyheten Magic touch concealer från Anastasia Beverly Hills inte att göra dig besviken! Magic touch concealer påminner om en kombo av de båda bästsäljarna. Concealern har en droppformad applikator som gör appliceringen precis (perfekt under ögonen). Den krämiga konsistensen fastnar inte i fina linjer och concealern har full täckning. Håller imponerande bra genom hela dagen. Plus för generöst nyansutbud

Annons

Magic touch concealer finns att köpa här (reklamlänk).

Anastasia concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Multiprodukt, Pop reds – Clinique

Matt puder, Can't stop won't stop mattifying powder – NYX

Har du problem med oljig panna är nya Can't stop won't stop mattifying powder produkten du ska sträcka dig efter. Pudret lägger sig imponerande bra på huden, utan att fastna i fjun eller stora porer och trollar bort oönskad glans med bravur. Den nätta dosan är perfekta att ha i väskan för att bättra på under dagen. Pudret kommer i 12 nyanser, inklusive ett transparent.

Annons

Can't stop won't stop mattifying powder finns att köpa här (reklamlänk).

cant stop wont stop mattifying powder från nyx
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Pigmenterad ögonskugga, Pop Powdergel Eye Shadow – Shiseido

Ögonskuggan har otroliga pigment och har en något krämigare konsistens än klassiska puderskuggor. Pop powdergel eye shadow är enkel att sudda för ett sömlöst resultat och passar dessutom perfekt att lägga som eyeliner. Skuggorna kommer i 18 (!) färger och finns som matt, med skimmer eller glammigr glitter och favoriten Zaa-zaa navy får ögonen att poppa läckert!

Annons

Pop powdergel eye shadow finns att köpa här (reklamlänk).

Pop powdergel eye shadow
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du veta mer om höstens stora beautytrender? Läs skönhetsredaktör Carin Hellmans stora trendguide här.

MÅNADENS BÄSTA NYHETER INOM naglar:

Dags att klä klorna i snygga kulörer. Senapsgult, mossgrönt och vinrött är bara tre av färgerna som står på trendkartan i höst. Är du sugen på att vet allt om höstens hetaste trender inom naglar? Här hittar du den bästa inspirationen.

Nagellack, Nail lacquer – Essie

Snabbtorkande, täckande och lång hållbarhet – Essies lack leverera ett förstklassigt resultat som får naglarna att se ut som att de är gjorda på salong. Off the record är en av sex nyanser i höstens kollektion och färgen är minst sagt en av höstens hetaste kulörer – både vad gäller makeup och kläder.

Annons

Off the record finns att köpa här (reklamlänk).

Essie nagellack hösten 21
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du se hela Essies höstkollektion? Här kommer du direkt till de sex nagellacken (reklamlänk).

Essie fall collection 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till höstkollektionen.

Nagellack, Nail polish – Atelier Rouge

Atelier Rouge levererar fem snygga och klädsamma färger i höstkollektion. Vi ser allt från ljusrosa till senapsgult. Men favoriten är Dressed up in green som har den perfekta, mossgröna nyansen. De smala borstarna, i kombination med den smidiga korken, gör det nästintill omöjligt att måla utanför.

Annons

Dressed up in green finns att köpa här (reklamlänk).

Här kommer du till hela Atelier Rouges höstkollektion (reklamlänk).

Rouge atelier höst 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till höstkollektionen.

Nagellack, Nail color – H&M

H&Ms limiterade höstkollektion består av en spännande blandning mellan ljusa pasteller och klara färger. Kollektionen har sammanlagt 9 limiterade färger och 3 nya färger till det ordinarie sortimentet. Vad sägs till exempel om att matcha höstkappan med ljuslila lavendel, eller föredrar du rostbrunt? Den senapsgula Trendsetter är i alla fall ett måste till ullkoftan!

Annons
hm nagellack
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här hittar du hela kollektionen (reklamlänk).

HM höstkollektion
Klicka på bilden för att komma direkt till höstkollektionen.

Månadens bästa nyheter inom Hår:

Höstens hårtrender AW21

Dags att uppdatera hårgarderoben! Missa inte månadens måsten i hårgarderoben. Vill du veta mer om höstens hetaste hårtrender kan du läsa ELLEs stora trendspaning här.

Annons

Hårbottensbehandling, Naturaltech rebalancing cleansing treatment – Davines

Visste du att en välmående hårbotten hjälper håret att bli starkare och längre? Genom att ta hand om din hårbotten och få bort smuts som täpper igen, kickar du också igång blodcirkulationen i hårbotten, vilket i sin tur leder till ett friskare hår. Naturaltech rebalancing cleansing treatment är en hårbottensbehandling som hjälper till att reducera talgproduktionen (hejdå flottig och fet hårbotten) och samtidigt vårdar hjässan. Vätskan masserar enkelt in i hårbotten i torrt hår och sköljs sedan bort med schampo. Den smidiga pipetten minskar också risken för spill.

Naturaltech rebalancing cleansing treatment finns att köpa här (reklamlänk).

Naturaltech rebalancing cleansing treatment davines
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här är fem viktiga saker att tänka för att hitta ditt perfekta schampo.

Annons

Leave-in behandling, Naturaltech elevating scalp recovery treatment – Davines

Har du istället problem med torr och kliande hårbotten är det Naturaltech elevating scalp recovery treatment du ska satsa på. Leave-in behandlingen innehåller antiinflamatoriska ingredienser som lugnar hårbotten och balanserar bakteriefloran i hårbotten. Och du kan vara lugn! Den väldoftande sprejen gör inte håret flottigt!

Naturaltech elevating scalp recovery treatment finns att köpa här (reklamlänk).

NATURALTECH ELEVATING SCALP RECOVERY TREATMENT – DAVINES
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hårborste, Classic Brush Wet Standard – Corinne

Corinne, som tidigare gjort eleganta håraccessoarer har nu utökat sortimentet och lanserade under september månad även hårborstar. Classic brush wet standard är den ultimata hårborsten för att reda ut blött och tovigt hår. Utredningsborsten är lätt och ligger perfekt i handen. Borsten kammar igenom håret imponerande bra och glider även fint genom torrt hår. Vill du också lyckas knipa en borste? Då måste du skynda! Hårborsten är nämligen slutsåld nästan överallt...

Annons

Classic Brush Wet Standard finns att köpa här (reklamlänk).

CLASSIC BRUSH WET STANDARD – CORINNE
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Föredrar du svinborste framför en utredningsborste? Här hittar du alla nya borstar från Corinne (reklamlänk).

Månadens bästa nyheter inom hudvård:

Gör dig redo att möta hösten och vinterns kallare klimat. Här är krämerna, serumen och ögonhjältarna som hjälper din hud att möta kylan.

emporio armani backstage
Emporio Armani AW21.

Ögonkräm, Super anti-aging eye cream – Dr. Barbara Sturm

Super anti-aging eye cream är den nya ögonkrämen från lyxiga Dr. Barbara Sturm. Ögonkrämen må kosta en slant, men är värd varenda krona (och är tack och lov väldigt dryg). Den direkta effekten av ögonkrämen är lyster och en svalkande känsla, men på mindre än en minut trollar krämen bort påsar under ögonen och fina torrhetslinjer är ett minne blott. Det är fascinerande att se och känna (utan obehagskänsla) hur ögonpartiet sakta stramas åt. En solklart favorit som får en säker plats i hudvårdshyllan.

Annons

Super anti-aging eye cream finns att köpa här (reklamlänk).

Super anti-aging eye cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Nattkräm, Symphonique night-time – Beauté Pacifique

Vill du kicka igång hösten med hard core-hudvård är nya Symphonique night-time din nya kompis. Den tjocka, ljusgula nattkrämen kommer med en smidig pump som gör att bakterier håller sig borta från det ljuvliga innehållet i flaskan. I krämen finns hela sex olika typer av A-vitamin som bland annat hjälper till att reducera fina linjer, kickar igång hudcellerna och trollar fram fin lyster. Förutom det finns även bakuchiol som stimulerar kollagenproduktionen samt squalane som bland annat verkar mjukgörande.

Annons

Symphonique night-time finns att köpa här (reklamlänk).

Symphonique night-time
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Serum för ögonen, Double serum eye – Clarins

Den storsäljande produkten Double serum har fått en lillasyster! Nya Double serum eye är, som namnet avslöjar, anpassad att använda vid ögonområdet. Tvåfas-serumet har en något tjockare konsistens (vilket är tacksamt eftersom det inte riskerar att hamna i ögonen) och har innehåll av bland annat kiwi som ger näring till huden och ekologiskt havresocker som verkar uppstramande. Ögonområdet får genast en fin lyster och mörka ringar blir mindre tydliga.

Annons

Double serum eye finns att köpa här (reklamlänk).

double eye serum från clarins
Click to add image caption

SOS-kräm, Cera repair barrier cream – Biotherm

I månadsskiftet blev också Biotherm-familjen större! Cera repair barrier cream är en riktig SOS-kräm som matar huden med fukt och stärker hudbarriären. Krämen har en tjockare konsistens men smälter ut fint, utan att kännas fet på huden. Redan efter några dagars användande morgon och kväll har fina linjer blivit betydligt mindre synliga och huden känns mer plumpad.

Annons

Cera repair barrier cream finns att köpa här (reklamlänk).

Cera repair barrier cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ögonmask, Potent-C eye patches – Peter Thomas Roth

Potent-C eye patches är räddaren i nöden när du snabbt och enkelt vill reducera mörka ringar, minska svullnad och ge en lätt lyster. Ögonmaskerna har generöst med serum, men sitter på plats under ögonen, utan att glida!

Potent-C eye patches finns att köpa här (reklamlänk).

POTENT-C EYE PATCHES – PETER THOMAS ROTH
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande kräm, Nordic hydra intense hydration 24h moisturizer fragrance-free – Lumene

Finska hudvårdsmärket Lumene utökar hudvårdssortimentet med många nyheter. Bland annat superprodukten för dig med torr och känslig hud Nordic hydra intense hydration 24h moisturizer fragrance-free. Krämen är en parfymfri variant av Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer, och har samma återfuktande effekter. Perfekt SOS-kräm när klimatet börjar bli kallare, och huden lätt blir torrare.

Annons

Nordic hydra intense hydration 24h moisturizer fragrance-free finns att köpa här (reklamlänk).

Nordic hydra intense hydration 24h moisturizer fragrance-free

Ögonkräm, Bakuchiol + Peptide Eye Cream – Skin Treat

Vi kan konstatera att ögonområdet stod i fokus under september månads lanseringar. Bakuchiol + peptide eye cream är en ögonkräm med en tjockare konsistens, perfekt att använda under natten (för att inte riskera att sminket glider). Ögonkrämen, som dessutom har ett pangpris, innehåller härligt innehåll som shea, kollagen – och såklart superingrediensen bakuchiol. Krämen ger ingen större effekt mot mörka ringar, men gör desto mer för att reducera linjer och minska svullnad under ögonen.

Annons

Bakuchiol + peptide eye cream finns att köpa här (reklamlänk).

skin treat bakuchiol + peptide eye cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Exfolierande nattkräm, Actibiome – Dermaceutic

Hyllade Dermaceutic slänger sällan ur sig nyheter – men i september hände det! Nya Actibiome är en lätt exfolierande nattkräm som lämpar sig bäst för den med oljig hud som tenderar att lätt få blemmor (men passar även alla hudtyper). Krämen har en lätt och silkeslen konsistens och hjälper till att dämpa rodnad samt exfolierar försiktigt tack vare glykolsyra (AHA) samt salicylsyra (BHA). Men krämen jobbar också med att stärka hudens mikrobiom. Nattkrämen rekommenderas att användas två till tre gånger i veckan och redan efter två veckors användning är rodnad betydligt mindre synlig och småknottror är nästintill borta.

Annons

Actibiome finns att köpa här (reklamlänk).

Actibiome
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Månadens bästa nyheter inom kroppsvård:

Det är inte bara ansiktet som behöver smörjas. Här är favoriterna inom kroppsvård.

Duschkräm, Vanilla pumpkin shower cream – The Body Shop

Äntligen! The Body Shop lanserar med jämna mellanrum limiterade dofter och höstens doftnoter är sällan en besvikelse. Vanilla pumkin shower cream har noter av vanilj, pumpa, lönnsirap och mandelmjölk. Och ja, höstmyset ökar markant!

Annons

Vanilla pumkin shower cream finns att köpa här (reklamlänk).

Vanilla pumkin shower cream från the body shop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande lotion, Precipitation continuous moisture recovery body creme – Origins

Precipitation continuous moisture recovery body creme klarar det många body lotions tyvärr inte gör: Att återfukta länge. Trots att konsistensen är relativt tjock, absorberas krämen snabbt och känns inte kladdig på huden. En ny kompis på nattduksbordet!

Precipitation continuous moisture recovery body creme finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Precipitation continuous moisture recovery body creme
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT

Listan fylls på löpande under september månad.

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons