Trendexperten: 5 hetaste växttrenderna hösten 2019

12 sep, 2019 
AvSanna Rossäng
Växt-, och blomtrender hösten 2019
2019 har varit ett starkt trendår för växter och intresset fortsätter öka – framför allt inomhus. Här de 5 starkaste trenderna för inomhusväxter hösten 2019, enligt trendexperten Stefan Nilsson.
Annons

Det går en grön trend genom inredningen 2019 och den fortsätter bokstavligt talat att grönska när vi blickar fram mot hösten och vintern 2019. I takt med att vi mer och mer spenderar vår tid inomhus är det hög tid är det trenderna för inomhusväxter-, och blommor vi riktar in oss på.

I samband med Plantagens årliga rapport Växttrender, har trendexperten Stefan Nilsson, mer känd som Trendstefan, tagit pulsen på trenderna för inomhusväxter-, och blommor och lyft fram de absolut främsta växttrenderna för hösten 2019.

– Vi ser att intresset för växter ökar. Urban Jungle Bloggers är ett Instagramkonto som bara postar bilder med växter och har ökat från 500 000 följare till snart 900 000 följare på kort tid och visar på det stora intresset, säger trendexperten Stefan Nilsson.

Här är höstens hetaste växttrender enligt trendexperten!

1. Visa personlighet genom dina växter

Växttrender 2019
Foto: Andrea Papini, stylist: Saša Antic. Syns i: ”Kika in i Amelia Widells magiska hem”.

I höst ska inomhusväxterna spegla din personlighet. De klassiskt vackra och fina växterna byts ut mot blommor och växter med mer edge (eller rent ut sagt fula växter!) för att låta dina blommor och växter bli ett blickfång i inredningen. Hellre satsa på en stor ”ful” växt än flera små.

Annons

2. Sticklingar, sticklingar, sticklingar!

Växttrender 2019
Foto: Andrea Papini, stylist: Saša Antic. Syns i: ”Kika in i Amelia Widells magiska hem”.

Sticklingar är en del av den starka trend av antikonsumtion som vi har sett växa fram under 2019. Vi vill inte längre bara köpa nytt utan vi byter sticklingar med varandra istället. Sticklingarna kommer ofta med en berättelse och en historia som vi 2019 bara vill ha mer av. Istället för en gå bort-present tar vi med oss en stickling!

3. Gruppera dina växter

Växttrender 2019
Gruppering för maximalisten! Foto: Warren Heath/Bureaux, stylist: Janine Vermeulen/foraged.co.za. Syns i: ”7 trendiga sätt att inreda med växter”
Växttrender 2019
Gruppering för den som gillar mer minimalistiskt! Foto: Anders Bergstedt för Entrance, stylist: Malin Simson. Syns i: ”Vackra fönster och pampigt lantkök”

Det är slut med en sparsmakad fönsterbräda med några få utvalda växter eller en bokhylla med en ensam murgröna ståendes i ett hörn. Nu ska vi gruppera, tighta ihop och maxa. Tänk: more is more! Stora, små, blanda växter, krukor och blommor.

Annons

4. Luftrenare

Växttrender 2019
Foto: Romain Ricard, stylist: Billie Blanket. Syns i: ”Hänförande pastelldröm i hjärtat av Paris”

Nu ska våra inomhusväxter-, och blommor vara funktionella! Hösten 2019 är funktionen viktigt och vi väljer allt fler växter och blommor som funkar – och ger! Växter som renar luften är en tydlig trend och något vi kommer se mer av.

5. Färg!

Konst i mattform från Layered och Poppykalas
Torkade blommor som en del av konceptet när mattföretaget Layered och blomsterkonstnären Poppykalas skapade en kollektion mattor tillsammans nyligen.

Grönt i all ära men i höst ska vi välja blommor som bidrar mer färg än grönt i våra hem. När det gäller färska blommor väljer vi de med mönster, dekorativa detaljer och som växer intresse! De torkade växterna och blommorna ska självklart också ha färg! Tänk rosa, lila – färgexplosion deluxe!

Annons

Läs mer:

Annons