Suckulenter i form av söta djur tar internet med storm

03 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
När den ovanliga suckulenten gror ser den precis ut som en liten kanin. Nu har växten tagit internet med storm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Till påsk dekorerar vi gärna våra hem med färgglada tulpaner, påskliljor och påskris. Men det finns ett annat, mindre självklart val som också är perfekt på fönsterbrädan – och det är en suckulent.

Läs också: 8 snygga och stilfulla ägg att inspireras av till påskhelgen

Inte direkt en växt som man förknippar med påsken, men just denna sort är lite annorlunda. Den ser nämligen ut som en kanin.

Foto via: Celely1128

Monilaria obconica kännetecknas av sina blad som sticker upp likt två kaninöron och resultatet av grodden är obeskrivligt gulligt. Så gulligt att en bild på suckulenten nu delats över 31 000 gånger på Twitter efter att ha publicerats av en japansk användare.

Annons

Läs också: 9 stilrena påskris vi inspireras av i påsk 

Foto via: Mjau_bap

Plantan finns i en rad olika färger och allt eftersom den växer blir dess ”kaninöron” längre. Dessa är särskilt festliga till påskmiddagen.

Foto via: Aliexpress

Växtsläktet består av tusentals olika arter och en annan suckulent som också fått stor uppmärksamhet på nätet är Senecio peregrinus, vars blad är formade som små delfiner.

Foto via: Kao77neko

Läs också: Så inreder du ditt hem inför påsken – 3 tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons