Välj växt – baserat på ditt stjärntecken

Olika växter passar olika personer – och det har inte bara att göra med hur gröna fingrar du har. Vissa menar att det i själva verket är stjärnorna som spelar in.
11 augusti, 2017

Vi slutar aldrig fascineras av astrologi. Vissa menar att vår födelsemånad har inverkan på våra val i livet och hur vi är som personer, medan andra är övertygade om att horoskop bara är ett oskyldigt nöje och ingenting att lägga någon vikt vid.

Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

Men oavsett om du tror på stjärntecken eller inte är det aldrig fel att inspireras. Våra amerikanska kollegor på Elle Decor har sammanställt vilken växt du bör välja till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken.

Väduren: Kaktus

Liten kaktus i kruka

Foto: Unsplash

Du är extremt äventyrlig och ambitiös, så du behöver en växt som kan överleva på egen hand när du är ute och upptäcker världen. Kaktusen är dessutom en stark och skyddande planta som kompletterar vädurens eldiga personlighet.

Oxen: Paradisträd

Paradisträd i stor, vit kruka

Foto: Unsplash

Paradisträd växter långsamt och kan bli gamla. Som den pålitliga och trygga person du är kommer du uppskatta tanken på att den här charmiga suckulenten alltid kommer finnas där för dig.

Tvillingarna: Airplant

Luftplanta hängandes i en glaskula

Foto: Unsplash

Du har ofta ditt huvud bland molnen och fantiserar om vilket äventyr du ska ta dig till härnäst. Du är sällan kvar på samma ställe någon längre period och älskar miljöombyte. Det är lite likt luftplantan, som också saknar rötter och kan flyttas från ställe till ställe, utan någon kruka som tynger ner den.

Kräftan: Fredskalla

Vid en första anblick kan fredskallan se aningen nätt och skör ut, men den är – precis som kräftan– otroligt stark och tålig.

En bonus är att den dessutom renar luften från kemikalier.

Lejonet: Fönsterfikus

Fönsterfikus

Foto: Lonny

Lejonet älskar att stå i centrum, precis som fönsterfikusen.

Den ståtliga växten lyfter vilket rum den än placeras i tack vare storleken och de dekorativa bladen – och din sociala personlighet fungerar på ungefär samma sätt.

Jungfrun: Azalea

Vacker rosa azalea i kruka

Foto: IBL

Jungfrun är känd för att ha öga för detaljer och din personlighet är en av få som passar för att sköta om den något knepiga azalean.

Även om den här växten är svårskött är den värt allt jobb i slutändan, när de skira, färgglada blommorna och de vackra mörkgröna bladen frodas.

Vågen: Svärmorstunga

Svärmorstunga i kruka vid sängen

Foto: Unsplash

Du är som lyckligast när du är omgiven av lugn och harmoni och inte har något som stressar. Svärmorstunga är så pass lättskött att du knappt behöver lyfta ett finger för att den ska trivas – och den skänker en fin och trivsam grönska till hemmet.

Skorpionen: Suckulent

Liten suckulent som växer i glas

Foto: Unsplash

Skorpionen kan ha svårt att lita på andra och kör gärna sitt eget race, så även suckulenter. De tjockbladiga och vattenfyllda växterna frodas bäst ensamma i kruka, där de har plats att växa.

Skytten: Monstera

Mäktig monstera i vardagsrummet

Foto: Unsplash

Monsteran och skytten har mycket gemensamt. Inte bara är ni båda livfulla, ni är dessutom spännande och frodas oavsett var i ni är.

Stenbocken: Bromelia

Bromelia

Foto: IBL

Om du vill att din bromelia ska växa sig stor och stark måste du sköta den rätt, precis som du säkert önskar att själv bli behandlad. Ni är båda känsliga och blyga, men också ambitiösa, så ni kommer trivas i varandras sällskap.

Vattumannen: Rexbegonia

Rexbegonia placerad i kruka vid fönstret

Foto: IBL

Plantor med färgglada löv är ett måste för vattumannen, som har en påhittig personlighet och stor nyfikenhet.

Fiskarna: Ampellilja

Eftersom du är empatisk och hjälpsam dras fiskarnas personlighet till ampelliljan. Precis som du är denna växt också osjälvisk och stark och kan överleva även i det mörkaste hörnet av rummet.

Källa: Elle Decor 
Startbild via: Planete deco

Läs mer:

Måla sovrummet enligt ditt stjärntecken

Så ska du inreda – enligt ditt stjärntecken

Den perfekta desserten för ditt stjärntecken