Så tar du hand om julens populäraste blommor

01 dec, 2016 
AvELLE Decoration
Med julblommor som amaryllis, hyacint och julstjärna kan du enkelt skapa härlig julstämning hemma. Här är tipsen för att de ska hålla hela säsongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Julen närmar sig och butikerna fylls till bredden av julblommor som amaryllis, hyacint och julstjärna. Med rätt skötsel kan du ha glädje av blommorna hela vintern.

Läs också: Här är julens 4 starkaste växttrender

Amaryllis

julblommor-tips

Amaryllis är en klassisk julblomma som är både ståtlig och hållbar. Rätt skött kan den hålla sig fin länge – oavsett om du har den planterad i kruka, som snittblomma eller hängandes upp och ner.

Till skötseltipsen för amaryllis >>

Annons

Hyacint

hyacinter

Julen är en period full av dofter och för många är hyacinten en självklarhet. Här är allt du behöver veta för att få vinterns hyacinter att hålla sig fina längre.

Till skötseltipsen för hyacint >>

Julstjärna

julstjarna-skotsel-ed

Med sina dekorativa blad i rött, vitt – och allt däremellan – är julstjärnan en omtyckt klassiker. Rätt skött kan den vackra blomman hålla sig fin hela säsongen.

Till skötseltipsen för julstjärna >>

Foto: Blomsterfrämjandet, Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons