Så skapar du en vacker höstbukett – 7 fina tips

21 sep, 2018 
Så skapar du en blombukett för hösten.
Hösten förknippas sällan med blommor och grönska. Men det går att skapa många fina blomsterarrangemang i säsongens färger och anda. Här listar vi sju inspirerande höstbuketter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inte ett fan av pumpor och andra typiska höstdekorationer? Höstens entré behöver inte innebära ett slut på vackra blommor och buketter. Förgyll vardagen och hemmet med ett blomsterarrangemang i höstens anda.

Det finns även mycket inspiration att hämta ifall du gifter dig i höst eller ska ordna en fest och vill dekorera med kvistar, blomster och grönska. Det går att matcha buketten med säsongen på flera olika sätt – från frukt och bär till vackra dahlior.

Här är sju fina buketter att inspireras av i höst

1. Det är aldrig fel att låta den klassiska höstfärgerna orange och gul vara stjärnorna i höstbuketten. Matcha med vitt och grönt för ett lugnare intryck samt med en persimon eller två för att addera ett mer oväntat element.

Blombukett med persimon
Foto via: Designlovefest

2. Addera kvistar med bär till buketten för att skapa ett spännande blickfång, textur och variation till blommorna och de gröna bladen.

Annons
Blombukett för hösten
Foto via: Love My Dress

3. Satsa på höstens trendfärger inom inredning även i din blombukett. Dova nyanser av rosa och rött är vackra ihop och ljusas enkelt upp med nyanser av vitt.

Dova färger bland blommor i höst
Foto via: Palais Flowers

4. Vinrött, plommonfärgat och rödlila toner är perfekta kulörer i en höstbukett. Matcha med blad som börjar gå mot det mörkröda hållet eller ljusa upp med vita, ljusrosa och gröna inslag.

Annons
Höstig brudbukett med mörkröda blommor
Foto via: The Knot

5. En vildvuxen bukett är perfekt i hemmet i höst. Addera många olika kvistar som får spreta åt olika håll för den rätta känslan.

Blomsterarrangemang för hösten
Foto via: Forum interiors

6. Vackra dahlior, nyanser av persika och rosa. Satsa på en mild och somrig version av höstens kulörer om du vill hålla dig till ljusa pasteller. Du kan välja att helt skippa det dova och mörka eller blanda upp med några mörkröda blad för en fin kontrast.

Annons
Dekorera med blommor även i höst
Foto via: Poppies & Posies

7. Sätt guldkant (bokstavligen) på ditt blomsterarrangemang genom att välja en vas i mässing. Den gyllene färgen gör sig fin till de flesta blommor och lyfter direkt helheten ett snäpp.

Blombukett till hösten
Foto via: Waiting on Martha

Läs mer:

Så kombinerar du höstens snittblommor

4 saker att tänka på när du väljer brudbukett

Skapa en personlig bukett – med 5 oväntade utfyllnader

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons