Så skapar du en vacker höstbukett – 7 fina tips

Så skapar du en blombukett för hösten.

Hösten förknippas sällan med blommor och grönska. Men det går att skapa många fina blomsterarrangemang i säsongens färger och anda. Här listar vi sju inspirerande höstbuketter.
21 september, 2018

Inte ett fan av pumpor och andra typiska höstdekorationer? Höstens entré behöver inte innebära ett slut på vackra blommor och buketter. Förgyll vardagen och hemmet med ett blomsterarrangemang i höstens anda.

Det finns även mycket inspiration att hämta ifall du gifter dig i höst eller ska ordna en fest och vill dekorera med kvistar, blomster och grönska. Det går att matcha buketten med säsongen på flera olika sätt – från frukt och bär till vackra dahlior.

Här är sju fina buketter att inspireras av i höst

1. Det är aldrig fel att låta den klassiska höstfärgerna orange och gul vara stjärnorna i höstbuketten. Matcha med vitt och grönt för ett lugnare intryck samt med en persimon eller två för att addera ett mer oväntat element.

Blombukett med persimon

Foto via: Designlovefest

2. Addera kvistar med bär till buketten för att skapa ett spännande blickfång, textur och variation till blommorna och de gröna bladen.

Blombukett för hösten

Foto via: Love My Dress

3. Satsa på höstens trendfärger inom inredning även i din blombukett. Dova nyanser av rosa och rött är vackra ihop och ljusas enkelt upp med nyanser av vitt.

Dova färger bland blommor i höst

Foto via: Palais Flowers

4. Vinrött, plommonfärgat och rödlila toner är perfekta kulörer i en höstbukett. Matcha med blad som börjar gå mot det mörkröda hållet eller ljusa upp med vita, ljusrosa och gröna inslag.

Höstig brudbukett med mörkröda blommor

Foto via: The Knot

5. En vildvuxen bukett är perfekt i hemmet i höst. Addera många olika kvistar som får spreta åt olika håll för den rätta känslan.

Blomsterarrangemang för hösten

Foto via: Forum interiors

6. Vackra dahlior, nyanser av persika och rosa. Satsa på en mild och somrig version av höstens kulörer om du vill hålla dig till ljusa pasteller. Du kan välja att helt skippa det dova och mörka eller blanda upp med några mörkröda blad för en fin kontrast.

7. Sätt guldkant (bokstavligen) på ditt blomsterarrangemang genom att välja en vas i mässing. Den gyllene färgen gör sig fin till de flesta blommor och lyfter direkt helheten ett snäpp.

Läs mer:

Så kombinerar du höstens snittblommor

4 saker att tänka på när du väljer brudbukett

Skapa en personlig bukett – med 5 oväntade utfyllnader