Artikeln innehåller reklamlänkar

Shopping: Utemöbler i klassisk och gammaldags stil

Shopping: Utemöbler i klassisk och gammaldags stil

Äntligen dags att göra fint på uteplatsen och i trädgården! Här är tio fina köp som passar extra bra till ett sekelskifteshus eller annat hus i äldre stil. Vackra material, arbetade detaljer och tidlös design – vilken är din favorit?
22 maj, 2019

Det finns mycket fint i butik just nu, och var inte rädd för att blanda utemöbler från olika serier och i olika material. Det är både snyggt, personligt och charmigt, bara man håller en röd tråd i inredningen i övrigt. Här är några fina köp för dig som gillar en klassisk, gammaldags stil.

1. Gammaldags, snirklig trädgårdssoffa, Byarum

Sinnebilden av en gammaldags utomhussoffa! En klassiker som verkligen blir ett smycke i din trädgård. Finns att köpa här. (länk till Svenssons i Lammhult)

2. Snirkligt cafébord, Fermob

Fermob gör utemöbler i vackra former i lättskött lackerat stål. Finns i massor av olika glada färger med matchande stolar och soffor. Finns att köpa här. (länk till Svenssons i Lammhult)

3. Dynlåda, Hillerstorp

Välarbetad dynbox i klassisk design med vattentätt lock. Bredd: 136 cm. Finns att köpa här. (länk till Ellos)

4. Gammaldags trädgårdssoffa, Fermob

Njut av trädgården i en soffa i klassisk modell. Tillverkad  i galvaniserat stål och lackad med matt UV-beständig polylack. Finns i många olika färger. Finns att köpa här. (länk till Svenssons i Lammhult)

5. Klassisk hängmatta med fransar, Skagerak

Att slappa i hängmattan är det ultimata semestertecknet. Hängmatta i bomull, mått 350 x 140 cm. Finns att köpa här. (länk till Svenssons i Lammhult)

6. Bambusoffa, Bloomingville

Charmig soffa att lata sig på. Passar både inne och ute, men ute får bambun patina. Dyna ingår. Längd 175 cm. Finns att köpa här. (länk till Solhem inredning)

7. Cafébord, Sika design

Klassiskt cafébord i mix av rotting och konstrotting. Finns i flera olika storlekar och i vit eller cappucinofärg. Finns att köpa här. (länk till Solhem inredning)

8. Hammock, Hillerstorp

Hammocken börjar åter synas i våra trädgårdar, och det är ett ljuvligt ställe att sakta gunga på semesterdagarna. Material: furu. Längd: 193 cm. Finns att köpa här. (länk till Ellos)

9. Regissörsstol i bambu, Lena Bjerre

Den klassiska regissörsstolen i ny tappning med ram i bambu och sits samt ryggstöd i vit canvas. Passar för både inomhus- och utomhusbruk. Finns att köpa här. (länk till Ellos)

10. Vintagesoffa i teak, Newport

Unik soffa med lasyrbehandling som ger charmig patina. Längd: 177 cm.

10. Solcellslykta i gammal stil, Mio

Trivsam belysning är a och o för myskänslan. Investera i många olika ljuskällor (och filtar) och njut av långa sommarkvällar. Finns att köpa här.

Läs mer:

Shopping: fina utemöbler till funkis- och 60-talsstilen

Experten tipsar: Så matchar du trädgården med husets stil

Lyft din uteplats och trädgård – trädgårdsarkitektens bästa tips