Artikeln innehåller reklamlänkar

Shopping: Utemöbler i klassisk och gammaldags stil

22 maj, 2019 
AvNina Nyström
Äntligen dags att göra fint på uteplatsen och i trädgården! Här är tio fina köp som passar extra bra till ett sekelskifteshus eller annat hus i äldre stil. Vackra material, arbetade detaljer och tidlös design – vilken är din favorit?
Annons

Det finns mycket fint i butik just nu, och var inte rädd för att blanda utemöbler från olika serier och i olika material. Det är både snyggt, personligt och charmigt, bara man håller en röd tråd i inredningen i övrigt. Här är några fina köp för dig som gillar en klassisk, gammaldags stil.

1. Gammaldags, snirklig trädgårdssoffa, Byarum

gammaldags trädgårdssoffa gjutjärn

Sinnebilden av en gammaldags utomhussoffa! En klassiker som verkligen blir ett smycke i din trädgård. Finns att köpa här. (reklamlänk)

2. Snirkligt cafébord, Fermob

rött cafebord

Fermob gör utemöbler i vackra former i lättskött lackerat stål. Finns i massor av olika glada färger med matchande stolar och soffor. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

3. Dynlåda, Hillerstorp

dynbox vit

Välarbetad dynbox i klassisk design med vattentätt lock. Bredd: 136 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

4. Gammaldags trädgårdssoffa, Fermob

grön soffa utomhus

Njut av trädgården i en soffa i klassisk modell. Tillverkad  i galvaniserat stål och lackad med matt UV-beständig polylack. Finns i många olika färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

5. Klassisk hängmatta med fransar, Skagerak

hängmatta

Att slappa i hängmattan är det ultimata semestertecknet. Hängmatta i bomull, mått 350 x 140 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

6. Bambusoffa, Bloomingville

bambusoffa

Charmig soffa att lata sig på. Passar både inne och ute, men ute får bambun patina. Dyna ingår. Längd 175 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

7. Cafébord, Sika design

cefebord i gräset

Klassiskt cafébord i mix av rotting och konstrotting. Finns i flera olika storlekar och i vit eller cappucinofärg. Finns att köpa här. (reklamlänk)

8. Hammock, Hillerstorp

vit hammock

Hammocken börjar åter synas i våra trädgårdar, och det är ett ljuvligt ställe att sakta gunga på semesterdagarna. Material: furu. Längd: 193 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

9. Regissörsstol i bambu, Lena Bjerre

regissörsstol i bambu

Den klassiska regissörsstolen i ny tappning med ram i bambu och sits samt ryggstöd i vit canvas. Passar för både inomhus- och utomhusbruk. Finns att köpa här. (reklamlänk)

10. Vintagesoffa i teak, Newport

vintagesoffa i trä

Unik soffa med lasyrbehandling som ger charmig patina. Längd: 177 cm.

Annons

10. Solcellslykta i gammal stil, Mio

svart lampa

Trivsam belysning är a och o för myskänslan. Investera i många olika ljuskällor (och filtar) och njut av långa sommarkvällar. Finns att köpa här.

Läs mer:

Annons