Superenkla knepet – så undviker du att övervattna dina krukväxter

12 jul, 2016 
AvMalin Perlheden
Brukar du också övervattna dina blommor? Med det här smarta tricket behöver det aldrig hända igen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att övervattna sina krukväxter är ett av de vanligaste sätten att ta död på blommorna. Det kan vara svårt att veta hur mycket vatten växten vill ha och det är ju egentligen av ren välvilja som vi råkar dränka våra stackars växter.

Det här smarta knepet gör att du aldrig igen behöver oroa dig för att övervattna. Lösningen är superenkel och stavas isbitar!

Läs också: Experternas tre bästa tips för att odla i kruka

Istället för att dra fram vattenkannan en gång i veckan kan du helt enkelt gå till frysen och plocka fram några isbitar istället – på det sättet har du kontroll över hur mycket vatten som kommer i krukan. Placera några små, eller en stor, i krukan och låt den smälta.

shutterstock_210661897
Det är lätt att övervattna sina krukväxter. Med ett gäng isbitar löser du det enkelt. Foto: Shutterstock

Orkidéer gillar det extra mycket!

Metoden är praktisk också eftersom den ger både rötter och jord tillräckligt med tid att absorbera vattnet ordentligt. Detta är extra fiffigt när det gäller lite mer komplicerade växter som till exempel orkidéer vars rotsystem behöver vara välfuktat men utan att vattnet stannar längst ner i krukan och förstör rötterna.

Artikeln publicerades ursprungligen på allers.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons