Så kombinerar du vinterns snittblommor

04 nov, 2016 
Den senaste tidens inredningtrender har präglats av blommor och även i vinter fortsätter vi att dekorera med vackra snittbuketter.
Annons

Inget hem är komplett utan växter och färska snittblommor fungerar som pricken över i:et.

Sommar och höst dominerades ofta av stora hortensior och dahlior, men nu när vintern tar över är det istället dags för andra sorter.

– Amaryllis, anemoner, snitthyacinter, ranunkler och trädgårdsrosor är vinterns trendigaste snittblommor, berättar Sandra Ekegren, vd och en av grundarna till tjänsten Flowery, som erbjuder prenumeration av snittblommor.

Kombinationer av snittblommor
Foto via: Trubridal / Pinspiration

Trots att alla olika säsongsblommor ska skötas på ungefär samma sätt är det dock en sak du kan ha i åtanke under vintern.

Annons

– Det är väldigt viktigt att blommorna inte får frysa. Om du går ut med blommorna när det råder minusgrader bör de vara ordentligt inslagna så att stjälkarna inte fryser, säger Sandra.

Experten tipsar: Så kombinerar du vinterns trendigaste blommor

Tips 1

snittblommor-kombination4-2

Tips 2

snittblommor-kombination5

Tips 3

snittblommor-kombo-amaryllis

Tips 4

snittblommor-kombination3

Tips 5

snittblommor-kombination2

Foto: Shutterstock

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons