Så inreder du uterummet – 4 frodiga måsten!

03 jun, 2015 
AvCassandra Lundgren
Annons

I det frodiga uterummet vill vi få chansen att slappna av och njuta av växter och grönt. Har du plats är det inte en dum ide att satsa på ett matbord så att du kan njuta av både frukost och middag i ditt nya favoritrum!

Här har vi samlat 4 måsten till uterummet/växhuset! 

ikea_bittergurka_inspiration_2

1. Skapa en miniatyr-trädgård! Nära och tillgängligt blir det att kunna njuta av de färska örterna eller bara njuta av de vackra blommorna om de hänger ovanför bordet. Roligt att låta middagsgästerna plocka sin egen favorit till måltiden.

Annons

ikea_bittergurka_inspiration_1-790x592

2. Mixa och matcha utemöbler! För att skapa rätt känsla i uterummet eller växthuset. Låt de gamla favoritstolarna från mormor eller loppisfynden möta rotting och massivt trä runt matbordet.

Det klassiska trädgårdsbordet Ängså är formgivet av Carina Bengs för Ikea. Kollektionen är gjord av massiv kärnfuru.

ikea_fetbladingar_inspiration_1

3. Satsa på ett planteringsbord! Anpassat efter utrymmet på din balkong/uterum eller växthus. Fyll planteringsbordet med växter eller örter som passar just dig. Har du inte gröna fingrar? Satsa då på enkla blommor som endast behöver vattnas en gång i månaden och faktiskt mår bra av att få torka ut emellanåt, till exempel fetbladingar eller suckulenter som de också heter.

Annons
ikea_BOTANISERA_inspiration_1

3. Satsa på bra belysning! Ljus behövs för både värme, ljus och mysfaktor. En lampa eller två i taket beror på storleken på ditt växthus. skapa extra stämning med hjälp av ljusslingor till väggar eller tak.

ikea_BOTANISERA_inspiration_2

4. Dekorera med växter i fokus! Här har Ikea tagit fram små glasvaser som passar perfekt för dagens skörd av snittblommor från trädgården eller växthuset.

Annons

Foto: Ikea

Annons