Så får du påskliljorna att hålla sig fina längre

26 mar, 2018 
Påskliljans tid är här och vill du kunna njuta av de vårfina blommorna längre finns det några viktiga saker du bör tänka på.
Annons

Inget utstrålar en begynnande vår som påskliljor och de vackert gula trumpetblommorna lämpar sig utmärkt i såväl kruka som på snitt.

Så här får du påskliljorna att hålla sig fina längre:

Skötseltips för planterad påsklilja

1. Ställ påskliljan ljust, men undvik fönster med direkt värme underifrån, som ett element, då växten kan blomma över snabbare än vanligt. Utomhus kan påskliljan planteras var som helst.

2. Håll jorden lätt fuktig och vattna inte direkt på lökarna. Påskliljan behöver ingen extra näring.

paskilja-kruka

Skötseltips för påsklilja på snitt

1. Snitta stjälkarna med en vass kniv och ställ i vatten. Stjälkarna utsöndrar ett slem, så om du vill blanda dem med andra blommor bör de stå för sig själva i vatten i en timme eller två. Därefter kan du blanda dem i en bukett.

Annons

2. Byt vattnet ofta och placera krukan så svalt som möjligt, då håller de sig längre. Undvik att placera i direkt sol, drag eller nära frukt.

pasklilja-snitt

Källa: Odla, Blomsterlandet Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons