Möt monsteran, årets trendväxt nummer 1

08 jun, 2014 
AvRebecca Wictor
1404-monstera
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
1404-monstera

Visst går det trender i växter! Vårens gröna uppstickare är en grafisk fullpoängare. Den är lätt att sköta, men kan bli lite vild. Den är dekorativ, men också bra på att samla damm. Möt monsteran – vårens stora trendväxt vars stora, karaktäristiska blad nu dyker upp som mönster på alltifrån textil till porslin.

Det är knappast någon slump att 70-talsfavoriten återupptäcks när ännu en grön våg sveper över världen. Den grafiska plantan, som naturligt hör hemma i Syd- och Mellanamerika, passar perfekt i den exploderande hemmaodlartrenden. Den växer snabbt och kräver varken särskilt mycket ljus eller vatten – perfekt för nybörjare utan gröna fingrar. Dess dubbelnatur går igen i den gula frukten som mogen smakar likt en blandning av ananas och banan, men omogen till och med kan vara giftig.

Annons

Det är inte bara i inredningsvärlden som monsteran inspirerar. När Hermès visade säsongens djungeldoftande kollektion inspirerad av konstnären Henri Rousseau i höstas var catwalken kantad av den gröna växten. Dessutom för bladens många håligheter tankarna till de många cut-outs som syns hos modeskapare som Alexander McQueen och Céline i sommar. Monstera, c’est chic!

monstera keps

 

Keps Eddie, 150 kr, MTWTFSS Weekday.

 

tapet monstera

Tapet Monstera i kollektionen Eco White Light, 399 kr/rulle, Eco Wallpaper.

Annons
Version Retocada

Fat, 519 kr, Zara Home.

 

monstera affisch

Affisch Monstera Flora I, design All The Way To Paris, ca 1 150 inkl frakt, Stillebenshop.dk.

Annons
textil jardin

Textil Jardin Exo’ Chic Bougainvillier, 1 100 kr/m, Christian Lacroix.

monstera blomsterlandet

Monstera från Blomsterlandet.

Annons