Här är de 5 trendigaste växterna just nu

31 mar, 2016 
Annons

Trender kommer och går även bland krukväxter. Samtidigt som en del gamla favoriter – som kaktusen – gör comeback ser vi även nya uppstickare. Just nu är de här 5 gröna växterna trendigast, enligt Plantagen.

1. Kaktus

kaktus
Via: Coolshop

Kaktusen är årets absolut trendigaste krukväxt. Från små blommande kaktusar till större modeller, alla är de lika lättskötta.

2. Monstera

plantagen-monstrera

Monstera är en lättskött, ståtlig växt som med sina stora, gröna blad bidrar till att skapa en naturlig och lummig oas i rummet.

Annons

3. Aralia

plantagen-aralia

Aralia känns igen på sina vitmönstrade djupflikiga blad. Det är en av de bästa växterna på att ta upp formaldehyd ur luften.

4. Elefantöra

plantagen-elefantora

Elefantöra är en riktig retroväxt som var väldigt populär på 1970-talet, men den har fått ett ordentligt uppsving de senaste åren. Växten känns igen på sina stora, runda blad.

Annons

5. Klockkalanchoe

plantagen-klockkalanchoe

Klockkalanchoe kallas för ”Magic Bells” med anledning av sina hängande ”klockor”. Det är en snabbt växande trendväxt från Madagaskar som fungerar lika bra ute under vår och sommar, som inomhus under höst och vinter.

Källa och foto: Plantagen

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Drömhem & Trädgård

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons